Circuit de Formula 1, la Marga!

Într-un judeţ în care starea drumurilor nu e chiar cea mai fericită, există şi comune care se pot lăuda cu asfalt ca în palmă, chiar şi printre lanurile de porumb!

În municipiul reşedinţă de judeţ, într-o perioadă îngrijorător de scurtă, orice maşină bună devine o rablă. Nu e nicio exagerare, e o constatare a mii de şoferi care îşi strică autoturismele în gropile şi denivelările din asfalt sau în ferotaniile-capcană de pe fosta cale de rulare a tramvaiului. Spre ruşinea celor care administrează acest oraş, în comuna Marga, spre exemplu, ai impresia că intri pe un circuit de Formula 1. Nu mai trăncăne nimic, nu mai bate nimic, iar bucşele, telescoapele şi ţevile de eşapament rămân la locul lor. Nu e vorba doar de drumul principal aici, ci şi de toate cele secundare, inclusiv de cele care duc spre grădini şi lanuri cu porumb, grâu sau ce mai seamănă oamenii în zonă.

Primarul Nicolae Beg spune că nu e vorba numai de asfalt ca în palmă, ci şi de alte lucrări importante de infrastructură, care s-au făcut şi care se fac în continuare. „Drumurile le-am făcut pe măsura 3.2.2, pe fonduri europene. Lucrările au început în 2012 şi au fost finalizate anul trecut, în toamnă. Arată foarte bine. Am achitat toţi banii. De fapt, mai avem de achitat la CEC Bank două miliarde din cauza TVA-ului şi a penalităţilor pe care le-am plătit, dar nu din cauza mea, ci a fostei conduceri. Sunt aproape 10 km de drumuri asfaltate”, a declarat edilul-şef.

Investiţiile nu se opresc aici. „La canalizare mai avem de lucru, mi s-a promis că până în primăvara anului viitor vom finaliza. Tubulatura, în proporţie de 80 la sută, e finalizată. Au mai rămas nişte terenuri unde am avut probleme cu inundaţiile. Urmează staţia de epurare, care înseamnă o investiţie mai mare, undeva la 18 miliarde. Apă avem, sper ca anul viitor să schimbăm actualele conducte cu ţevi pe plastic”, a mai spus primarul Beg.

Comments

  1. viana says:

    A calculat cineva cati bani ati furat ingropand piatra gardurilor maurilor in fundatia drumurilor platite din fondurile europene? Asta s-a intamplat in mandatul actualului primar!!! deci din cauza ta! Aia stiu ca si voi ati furat, nu numai fostul primar? Dar inca nu e tarziu sa ii anuntam… si o facem. Toti marganii stiu…

  2. lick my bolss says:

    Vaaa Viana….bai boratura draq tu de unde esti ?. Sa ii sugi p..a lu actuala conducere si la toti care nu au loc de ea. Po-ti sa anun-ti si pe draq ca tot p..a o sugi.

  3. Un margan ce gandeste normal si vede lucrurile bine says:

    Intradevar cine a vrut si-a luat piatra si sa dat sarma pt gard. Si conducerea de acuma nu a avut nici un amestec….”VIANA” ai fost vreodata la primarie sa fii lamurita, ai facut tu ceva pentru localitatea asta sau si tu ai fost cu cei de inainte care au furat si nu mai pute-ti acuma ? Marea parte a Marganilor is multumiti de actuala conducere si de realizarile ce sau facut si se vor face si plus achitarea datoriilor din trecut despre care noi nu am stiut pana acum. Uitati-va la localitatile din jur, ce avem noi si ceau ei. Asa ca nu mai vb numai prosti.