Cinematograf la standarde europene, la Caransebeș

po 1000x100px (3)

Constructorul care a câștigat licitația pentru reabilitarea și modernizarea cinematografului din Caransebeș cere o expertiză suplimentară.

Specialistul în construcții dorește să se asigure că structura de rezistență a sălii de spectacole, construită în urmă cu un secol, va rezista noilor amenajări. În prezent se efectuează lucrări pentru schimbarea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire.DSC_3958 (1)_00003

Directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, ne-a precizat  că:

Sala de spectacole va avea o altă conformație. E vorba de lucrări de consolidare, dar și de lucrări noi la sala de spectacole. Am decopertat o parte din ceea ce forma parchetul la balcon, pentru a se vedea dacă încărcarea care va veni poate fi susținută de grinda existentă. Pe baza datelor, proiectanții vor ști cum dimensionează grinzile care vor forma viitoarea structură de rezistență a sălii”, a declarat Cojocariu.

DSC_3945 (1)_00002O etapă importantă în parcurgerea acestui proiect a fost deja îndeplinită. Directorul Casei de Cultură ne-a confirmat că aparatura de proiecție, în valoare de aproape 100 de mii de euro, a fost achiziționată deja din Belgia. Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a cinematografului este începutul primăverii acestui an.

Citește și:

Unul dintre primele cinematografe din Europa își redeschide porțile. Cu jumătate de milion de lei!

03 britannia 1000 x 100 gif