Cinema cu distanțare socială! Se redeschide Cinematograful „Bela Lugosi”

Cinematograful „Bela Lugosi” se va redeschide de joi, 10 septembrie. Redeschiderea cinematografului, închis din luna martie, beneficiază de toate avizele necesare. Desigur, trebuie respectate noile condiții impuse prin măsurile luate la nivel național pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul cinematografelor prevăd următoarele: accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata proiecției; accesul se va face cu păstrarea distanței de minimum 1,5 m între persoane; la intrare se va face un triaj observațional: nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să fie verificate nu vor avea acces în spaţiul destinat; accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără staționare pe hol.

Referitor la distribuţia locurilor în sală (atât online, cât şi la casele de marcat): se va aloca câte un scaun liber între spectatori. Prin excepţie de la această regulă, minorul în vârstă de sub 12 ani poate sta pe scaunul de lângă adultul însoţitor.

Vor avea loc 4 spectacole pe zi, cu începere de la orele 17.00, 17.30, 20.00 și 20.30, iar sâmbăta și duminica, în plus, un matineu cu începere de la ora 10.00 cu filme pentru copii.