Timișoara culturală. Dans contemporan în aer liber, la Bastionul Theresia

La Timișoara are loc mâine un spectacol de dans contemporan la Bastionul Theresia și vor fi proiectate trei filme scurte de dans în Galeria Calpe. Este vorba despre un proiect care își propune să crească vizibilitatea dansului contemporan și să formeze un public nou în comunitățile din vestul țării. 
„DansNomad Retrospectiv” își propune să aducă dansul contemporan mai aproape de oameni. Timp de trei săptămâni, o echipă formată din 10 artiști din domenii diferite – dans, actorie, muzică, foto și film – au explorat Lugojul, Deva și Reșița ca să poată oferi experiențe noi publicului.
”Proiectul a propus trei tipuri de evenimente: momente de dans contemporan în spațiul public, Bite The Bullet/Re:Mix – spectacol de dans invitat și proiecția filmului de dans realizat în oraș, precum și ateliere de dans contemporan pentru copii, adolescenți și adulți. Aducem toate rezultatele la Timișoara, în cadrul DansNomad Retrospectiv”, anunță organizatorii pe pagina evenimentului.
Proiecțiile de filme scurte de dans vor avea loc între orele 17 și 19, la Galeria Calpe, iar de la 19.30, la Bastionul Theresia va avea loc spectacolul de dans contemporan real time composition. Accesul publicului este liber, cu respectarea normelor impuse de situația sanitară actuală. Evenimentul este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.