Toți cei care lucrează în școlile dedicate copiilor cu nevoi speciale vor fi testați înainte de debutul anului școlar

Aproximativ 900 de dascăli și personal nedidactic din școlile care lucrează cu copii cu nevoi speciale vor fi testați înainte de 14 septembrie, în județul Timiș. Administrația județeană a alocat fonduri  suplimentare pentru aceste proceduri. 

Ca să verifice dacă există prezența virusului SARS-CoV-2 în organismul celor care urmează să lucreze cu copiii cu nevoi speciale, odată cu începerea noului an școlar, Consiliul Județean Timiș a alocat 300.000 de lei Spitalului Județean Timișoara și alți 150.000 de lei Spitalului Municipal Lugoj ca să poată fi demarată testarea.

Banii alocați Spitalului Județean vor fi utilizați pentru achiziționarea de reactivi și consumabile pentru teste de
diagnostic, infecție cu SARS-CoV-2 prin tehnică PCR, iar fondurile care urmează să ajungă la Lugoj sunt pentru reactivi, materiale de laborator și materiale sanitare.

”Și astăzi, și ieri am testat deja. Testăm în medie 150-200 de persoane pe zi. Este vorba de aproximativ 900 de persoane pe care le vom testa gratuit, cu ajutorul fondurilor de la Consiliul Județean Timiș. Dacem asta din solidaritate, pentru că dorim să contribuim la începerea școlii în siguranță, mai ales pentru acești copii cu nevoi speciale”, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.

În altă ordine de idei, consilierii județeni au aprobat alocarea a 920.000 de lei pentru școlile speciale din Timiș, bani care vor fi folosiți pentru investiții. Cele mai importante sume sunt alocate astfel: 55.000 lei – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, 127.000 lei – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, 24.000 lei – CSEI ”Constantin Pufan”,  36.000 lei – Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța,  48.000 lei – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Dumitru Ciumăgianu”, 38.000 lei – Liceul Teoretic Special Iris, 62.000 lei – CSEI ”Constantin Păunescu” Recaș, 37.000 lei – CSEI ”Alexandru Roșca” Lugoj, 40.000 lei – Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara.