Anunțul noului premier, Victor Ponta, potrivit căruia va schimba toți prefecții din țară, a pus pe jar scena politică din Caraș-Severin. Asta mai ales că, deși în unitățile administrativ-teritoriale din țară, prefecții au fost deja înlocuiți, în județ nu s-a petrecut nicio modificare la acest nivel.
UPDATE, ora 22.30
Ioan Anton Paulescu a fost numit astăzi subprefect de Caraş-Severin. Paulescu a mai fost prefect al judeţului şi îl înlocuieşte pe Nicolae Verindeanu.
Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a confirmat în această dimineață faptul că prefectul de Caraș-Severin, Ioan Sabo, va fi înlocuit din funcție. „Suntem deja în campanie electorală și Prefectul are un rol important în organizarea și corectitudinea alegerilor, așa că săptămâna viitoare va fi învestit noul Prefect de Caraș-Severin. Vă spun doar că va fi un funcționar public cu experiență, care a mai deținut această demnitate, dar a fost schimbat din funcție de către Guvernul PDL”, a precizat Marcel Vela, care nu face alte dezvăliri pe această temă, până săptămâna viitoare.
Care sunt numele vehiculate
Presa a vehiculat mai multe nume, iar printre acestea se numără: Silviu Hurduzeu, social-democrat cu vechime în partid, Nicolae Ștefănescu, înscris de ani buni tot în PSD, dar și Ioan Dragomir, funcționar public în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin. Dacă lista PSD se limitează la aceste nume, cea a liberalilor îl readuce în atenția publicului pe fostul prefect, Octavian Țunea. În plus, „Express de Banat” a intrat în posesia unor informații neoficiale, deocamdată, potrivit cărora, Anton Paulescu ar reveni pe scaunul de prefect al județului.
Ce spun cei aflați în cărți
Social-democratul, Silviu Hurduzeu, nu face nicio declarație pe tema ocupării scaunului de prefect și nu comentează faptul că i s-ar fi făcut vreo propunere pe această temă, dar s-ar simți onorat să fie nominalizat pentru ocuparea scaunului de prefect. „Nu comentez pe această temă. Nu mă aflu pe vreo listă la alegerile din data de 10 iunie: nici în calitate de consilier local, și nici județean. Cu siguranță că m-aș simți onorat și aș accepta funcția, dacă mi s-ar propune acest lucru”, a declarat Silviu Hurduzeu pentru „Express de Banat”.
Fostul prefect, Octavian Țunea, este de părere că numele său este scos din calcul. „Nu cred că voi fi eu acela. Bucureștiul a stabilit că un partid ia Consiliul Județean, iar celalalt ia Prefectura. În Caraș-Severin, prefectura merge la PSD, este al lor postul de prefect. Aș fi interesat să îmi termin mandatul, doar pentru modul în care am fost înlăturat”, a declarat Octavian Țunea.
„Sunt discuții de tot felul. Nu pot nici confirma, dar nici infirma faptul că voi fi noul prefect de Caraș-Severin. Deocamdată sunt membru PSD și pentru noi, aceasta este cea mai importantă funcție”, a declarat social-democratul, Nicolae Ștefănescu.
Indiferent cine va fi noul prefect de Caraș-Severin, condiția esențială pentru ocuparea acestei funcții este să nu figureze pe vreo listă pentru alegerile locale din data de 10 iunie. Cert este că, spre deosebire de alte județe din țară, numele noului prefect nu a fost încă făcut public. Asta lasă impresia unui joc politic aflat încă în desfășurare. Până la luarea unei decizii în acest sens, prefectul Ioan Sabo supraveghează în continuare legalitatea și buna desfășurare a alegerilor.
Dacă cineva a crezut ca poate trece neobservat şi în mare taină un examen de înalt funcţionar public la Târgovişte , modificarea listelor electorale , prin retractare de nume(no name), nu va putea trece neobservată şi nesancţionată de legea penală.
Daca la nivel central , cei cu studii la Standford şi plagiatorii nu pot trece neobservaţi de vigilenţa societăţii civile, ce vă face să credeţi că activităţile voastre sunt incognito???
Aviz grupurilor de interese şi organizatiilor …: cetăţeanul incomod ştie!!!!!!!!!!!!!!
Cine sa fie oare ? Ţunea sau Paulescu? Daca din punct de vedere procedural Nelutzu de pe Sebes derapeaza , Marcel de pe Erugă virează , deşi efectuarea acestei manevre impune control asupra volanului.
Atentie la respectarea regulilor de circulatie!!! … La finish sunt eu…cetăţeanul incomod!
Este de apreciat modul abil, sau mai puţin abil , al unor grupuri de interese sau structuri care, printr-o dorinţă avidă de putere, încearcă politizarea unor funcţii publice din administraţia centrală.
Ruşine…! Confundaţi funcţiile publice cu listele electorale.
Dacă iniţial măsura dispusă, privind destituirile, a putut fi justificată, cum justificaţi acum, procedural, o numire pe criterii politice într-o funcţie condiţionată de neapartenenţă politică?
Eu v-am explicat ca nerespectarea regulilor de circulatie duce la cauzarea unui accident rutier iar voi tocmai ati produs accidentul prin schimbarea directiei de mers. In atare situatie , va reamintesc ca ar trebui sa realizati ca ati pierdut tractiunea (ati inceput sa derapati cu cele patru roti ale uniunii).
In cazul in care nu ati inceput sa realizati ca trecerea peste un obstacol implica reducerea vitezei, va reamintesc ca pe carosabil raman urme ce pot constitui probe pentru o cercetare la fata locului.