GALERIE FOTO: E 70 se surpă de tot!

Șoseaua de centură a comunei Domașnea a costat aproape 30 de milioane de euro, dar după numai câteva luni a fost închisă din cauza alunecărilor de teren care au avariat-o grav. Problema este pământul continuă să fugă la vale, iar orice intervenție sau lucrare a drumarilor ar fi în zadar, cel puțin deocamdată.

Inaugurați cu mare fast anul trecut, în luna decembrie, cei câțiva kilometri de drum european care ocolesc Domașnea au început să prezinte fisuri după mai puțin de trei luni. La mijlocul lui aprilie, circulația fusese deja restricționată, mai exact, deviată pe Drumul Național 6, chiar prin localitate. Asta pentru că în asfalt au apărut crăpături de zeci de centimetri și participanții la trafic nu mai erau deloc în siguranță. A mai trecut o lună de atunci și crăpăturile respective s-au transformat în adevărate cratere. Centura de 30 de milioane de euro, mai exact, care a costat 29,6 milioane de euro, se surpă tot mai tare. Bucăți de asfalt de câțiva metri se rup după ce pământul de sub șosea a fusgit la vale. Găurile de sub asfalt se adâncesc pe zi ce trece și au ajuns să măsoare mai mult de un metru, motiv pentru care asfaltul continuă să se rupă.
„Centura este închisă temporar, din cauza alunecărilor de teren, iar circulația este deviată pe Drumul Național 6”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Ancuța Cărbunaru.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629702958394″]