Primăria Reşiţa a dat-o în judecată pe bunicuţa care i-a luat terenul din viitorul cartier de vile!

La Judecătoria Reşiţa începe astăzi procesul în urma căruia Primăria şi Consiliul Local speră să recupereze de la Ruja Tablă un teren în suprafaţă de 11.500 mp, care valorează aproximativ un sfert de milion de euro, teren pe care bătrâna l-a câştigat în instanţă, printr-o banală cerere de rectificare de Carte Funciară.

 

Ruja Tablă a pus mâna pe un teren foarte valoros, situat deasupra Camerei de Comerţ din Reşiţa, acolo unde se ridică un cartier de vile. Terenul, care până mai ieri era în proprietatea statului român, a generat un interes uriaş imediat ce au ajuns acolo toate utilităţile, drum de acces, reţea electrică, cablu TV, telefon şi chiar Internet. În zona respectivă nu se vor mai paşte capre, terenul fiind parcelat deja pentru 20 de vile, unele fiind chiar în construcţie. „Nu are nicio dovadă că este terenul ei”, spune Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. „Eu am teren acolo de când mă ştiu. Nu am eu pe nimeni în spate, dar dacă e terenul meu, de ce să nu îl dau la nepoţi? E dreptul meu. Nu am ştiut că e atât de scump terenul acolo şi nici nu o să ridic vreo vilă, că nu am cu ce. O să-l dau la nepoţi”, se apară Ruja Tablă.

Împroprietărită de Judecătoria Reşiţa şi Tribunalul Caraş-Severin prin sentinţele date, Ruja Tablă trebuie să mai treacă acum print-un proces în care are calitatea de pârât. Reclamanţii, Primăria Reşiţa şi Consiliul Local Reşiţa i-au deschis un proces al cărui obiect este revendicarea imobiliară.