Cine sunt deputații cărășeni care uită cum arată băncile Parlamentului? Politicienii județului au ajuns în topul chiulangiilor!

Parlamentarii cărășeni s-au înscris în topul chiulangiilor la vot pe anul 2013. Nici activitatea lor în ședințe nu a fost mai vie. Pe principiul ,,tac și fac”, prezența deputaților județului în Parlament nici măcar nu a fost simțită.

Institutul pentru Politici Publice a fost cel care a făcut public, la începutul acestui an, topul deputaţilor care în 2013 au fost codași în prezenţă la vot. În ceea ce îi privește pe parlamentarii cărășeni, în vârful piramidei inverse se află Valentin Rusu, cu o prezență de doar trei procente, mai exact 21 de voturi din cele 813 totale.

Același Valentin Rusu a avut carențe și în ceea ce privește restul activității sale pe băncile Parlamentului. Astfel că deputatul liberal nu a luat cuvântul decât de patru ori, a intervenit doar o dată cu întrebări, fiind activ cu o singură propunere legislativă. Când vine vorba de declarațiile politice, doar trei au fost consemnate în cazul deputatului cărășean. Contactat pentru a comenta poziția sa printre liderii celor mai absenți parlamentari, Valentin Rusu a renunțat să comenteze acest aspect.

Pe primul loc printre deputații cărășeni, Valentin Rusu este scutit totuși, de acest privilegiu la nivel național. Codașul de frunte este Gheorghe Nețoiu, cu un procent de unu la sută.

Somat în topurile rușinii a fost și Ion Tabugan. Acestuia nu i s-au scos ochii cu absența de la vot, ci mai degrabă cu tăcerea pe care a manifestat-o la mai toate ședințele din Parlament. Deputatul UNPR a luat cuvântul o singură dată în plen, lucru care l-a clasat printre cei mai ,,tăcuți” parlamentari. Cum își justifică deputatul tăcerea?

Motivul invocat de Ion Tabugan este faptul că activitatea intensă este pe comisii, în cazul său Comisia de Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și activități conexe. În ceea ce privește discuțiile din plen, acesta susține că nu a avut motive să interpeleze. ,,În plen se duce președintele comisiei și spune două, trei vorbe, nu eu mă duc să prezint legea. Nu am avut motiv să mă duc să interpelez. În ceea ce privește voturile electronice nu știu de ce a apărut numele meu acolo, atâta timp cât eu sunt prezent în sală. Nu cred că nu mi-am făcut serviciul de alegător. Faptul că nu am vorbit prea mult se explică prin faptul că nu mă pot duce să dau în miniștri, odată ce legea a ieșit, prea puține sunt intervențiile în plen. Munca adevărată este în comisii”, a explicat deputatul Ion Tabugan.

Și restul deputaților cărășeni au carențe la capitolul activitate parlamentară

Valentin Blănariu, deputatul PP-DD, a luat cuvântul în plen de doar două ori. De asemenea, acesta a intervenit cu întrebări și interpelări de cinci ori. Nu departe de acesta se situează Valeria Schelean, deputatul PDL cu doar trei cuvântări parlamentare și o singură activitate în ceea ce privește interpelările.

Social-democrații sunt activi

Bine la acest capitol se încadrează deputatul PSD Ion Mocioalcă. Acesta are la activ 21 de luări de cuvânt în cadrul a doar 19 ședințe. Acesta a mai susținut 13 declarații politice, toate fiind consemnate. În ceea ce privește propunerile legislative inițiate, deputatul cărășean a atins un număr de 20 de astfel de inițiative.

În același ritm ascendent se ridică și Ioan Benga. Parlamentarul cărășean a luat de 12 ori cuvântul în zece ședințe, a susținut 7 declarații politice și 14 propuneri legislative.

Foto: antena3.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/