Cine este tânărul care a vrut să-și incendieze mama și ce antecedente avea

Povestea de vineri cu tânărul care a cumpărat benzină și și-a incendiat propria mamă a șocat întreaga societate, deși detaliile despre acest eveniment au fost extrem de sumare.

Gheorghe Claudiu Adam, un bărbat de aproximativ 33 de ani, a ajuns vineri pe mâna procurorilor după ce a amenințat că va da foc la casă, ba chiar a cumpărat benzină și a aruncat-o pe propria mamă și i-a dat foc. Se pare că intervenția vecinilor a fost promptă, femeia scăpând cu arsuri pe doar 8% din suprafața corpului. Are însă arsură de căi aeriene și a fost transportată la Spitalul Regional Clinic de Urgență din Timișoara, unde a fost plasată în stare de comă indusă și respiră mecanic.

Bărbatul nu este fiul natural al femeii, ci a fost adoptat, a fost un copil cu probleme, așa că nu a reușit nici să-și finalizeze studiile gimnaziale. În 2014 a fost condamnat de către Judecătoria Caransebeș la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj, în sentință judecătorii trecând și obligativitatea ca Adam „să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională”.

Din păcate, deși sentința prevedea expres acest lucru, Adam nu și-a continuat studiile, a continuat stilul de viață pe care-l avea și, iată, a ajuns din nou în fața legii penale, deși era sub supravegherea instanței.

Sâmbătă, judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a decis să-l aresteze pe Gheorghe Claudiu Adam pentru 30 de zile, decizie contestată de acesta. „Clientul meu a cerut să fie plasat în arest la domiciliu sau control judiciar și a arătat instanței că nu a dorit să-și ucidă mama”, ne-a spus avocatul Radu Ciulei, apărătorul din oficiu al acestuia.

Rămâne de văzut dacă judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel Timișoara va fi mai indulgent cu acesta sau Adam va rămâne arestat preventiv pentru 30 de zile, așa cum a decis Tribunalul Caraș-Severin.