Cadou otrăvit pentru Primăria Caransebeş din partea Comunităţii de Avere?

Situația clădirii care ar fi trebuit să adăpostească Comunitatea de Avere din Caransebeș a fost din nou pusă pe tapet de către aleșii locali social-democrați. Dacă actualul proprietar nu este în stare să gospodărească imobilul, atunci Primăria trebuie să intre în posesia lui. Nimic mai simplu, spune primarul Felix Borcean, dacă situația juridică a clădirii ar fi clarificată.

Din nou punctul „Diverse“ de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, prima din 2018, a fost mai interesant decât multe dintre hotărârile menționate în cadrul întâlnirii. Consilierii locali PSD au ridicat mai multe probleme la care de ceva vreme nu se găsește răspuns. Printre acestea, situația Comunității de Avere, veche de aproape 150 de ani și reînființată după Revoluția din Decembrie 89, care ar trebui să aibă rolul de a redobândi terenurile membrilor Comunității, care se întindea pe Valea Bistrei și Valea Timișului.

Cum procesele sunt lungi și costisitoare, președintele Comunității de Avere, Vasile Corneanu, intenționează de vreo 4 ani să doneze clădirea Comunității, aflată într-un amplu proces de degradare, municipalității. Primarul Borcean ar fi de acord cu această propunere, însă imobilul, care se află lângă Parcul General Dragalina, în zonă centrală, nu are o situație juridică prea clară.

„Nu trebuie să așteptăm să cadă o cărămidă din această clădire și să omoare pe cineva ca să facem ceva cu această clădire. Dacă știm a cui est,e atunci de ce nu o luăm la Primărie și să o renovăm? Este zonă centrală, ar aduce bani la buget din închirieri”, a spus public consilierul Gavrilă Ardelean. Colegul său de partid, Valentin Dascălu, a continuat ideea și a mai adăugat că se pot da atâtea amenzi proprietarului care nu își întreține clădirea, până când o va da gratis la administrație. Iar pentru că imobilul este pus gaj la cine știe ce procese, dacă creditorii ar dori să o ia de la Primărie, am avea cu ce să ne apărăm, a concluzionat social-democratul.

„Într-adevăr, dl Corneanu a venit la noi, la Primărie, să ne-o ofere, GRATIS, dar este încă pe rolul instanței cu câteva litigii. I-am spus că în momentul în care își rezolvă în instanță toate litigiile, noi o preluăm cu drag, deși să știți că va fi destul de greu să o renovăm, să o reparăm, fațada, acoperișul, interioarele, tot, dar ne-o vom asuma”, a declarat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.