Primarul Felix Borcean a oferit directorului Casei de Pensii… ocazia de a încălca legea!

Nu de spațiu la Caransebeș duce lipsă Casa de Pensii Caraș-Severin pentru a deservi și pensionarii din zona Caransebeșului, ci de pârghii ale legii care să permită înființarea unui punct de lucru în patria gugulanilor.

Deși primarul Felix Borcean ar fi dorit să vină în sprijinul vârstnicilor, prin punerea la dispoziție a unui spațiu pentru un punct de lucru, Legea nr. 263/2010 interzice înființarea unor puncte de lucru pe teritoriul județului, se arată într-o adresă transmisă de Casa Județeană de Pensii către Primăria Caransebeș.

„Eu m-am gândit la toți cei care trebuie să bată drumul până la Reșița, la Casa de Pensii, cu acte, cu dosare, care poate nu sunt complete și oamenii trebuie să mai meargă o dată, de două ori… Și am oferit un sprijin Casei de Pensii Caraș-Severin, dar se pare că legea ne contrazice”, menționează primarul Felix Borcean.
„Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, și statutul aprobat prin H.G. nr. 118/2012, nu prevăd posibilitatea înființării unor puncte de lucru ale caselor teritoriale de pensii. Vă informăm că nu există un temei legal pentru înființarea unui punct de lucru al Casei Județene de Pensii Caraș-Severin în municipiul Caransebeș”, precizează șeful Casei Județene de Pensii, Dorin Gheorghe Brăilă, într-un document trimis Primăriei Caransebeș.

Ţinând cont că primarul Felix Borcean a trimis o adresă oficială Casei Judeţene de Pensii în decembrie 2016, prin care municipalitatea îşi arăta disponibilitatea de a oferi un spaţiu pentru punct de lucru al CJP în Caransebeş, tragem concluzia că primarul fie nu cunoaşte legea, fie s-a făcut că n-o cunoaşte, încercând marea cu degetul.