Nicolae Orăvicean, candidatul PP-DD la Senat

Nicolae Orăvicean este sociolog ca formare și a activat ca profesor de științe umane o perioadă. Din 1990, ani buni, și-a derulat activitatea în cadrul Ministerului Economiei și a adus fonduri serioase în județul Caraș-Severin, din poziția pe care a ocupat-o.

Cu seriozitate și implicare, Nicolae Orăvicean, candidatul PP-DD la Senatul României, pe Colegiul 1, a deținut funcții importante în Ministerul Economiei, mai exact în cadrul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. A lucrat ca funcționar public din 1997 și până în 2009, atunci când forul în cadrul căruia activa a fost desființat.

„A urmat o perioadă de disfuncționalitate, odată cu Videanu ministru, care a desființat Agenția Națională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, pentru că a reînființat-o sub alt nume. Toată expertiza mea profesională a fost canalizată în direcția dezvoltării locale și regionale. Sunt specializat pe management de proiect și implementarea fondurilor europene și guvernametale care au ca scop dezvoltarea comunităților locale, grav afectate de declinul economic după închiderea minelor”, a declarat Nicolae Orăvicean, candidatul PP-DD la ocuparea unui post de senator în Colegiul 1.

Faptul că Agenția s-a desființat nu l-a demoralizat, pentru că un specialist adevărat știe să se adapteze nevoilor pieței. Prin urmare, și-a continuat activitatea în mediul privat, în zona consultanței, însă tot pe investiții și atragerea de bani în comunitățile locale. „Prin activitatea mea, fără sprijin politic și administrativ, doar din poziția de șef zonal al Agenției, am reușit să susțin investiții pe raza județului Caraș-Severin la Oravița, Anina și comunele din jur. Mai mult, am susținut administrațiile publice locale ca să elaboreze peste 100 de proiecte, dirijate spre comunități, dar și spre mediul privat, care au însumat peste 20 de milioane de dolari. Finanțarea a fost asigurată în urma contractelor semnate cu Banca Mondială”, precizează Nicolae Orăvicean, care se descrie ca fiind un om care a ajutat județul Caraș-Severin.

„Asta a fost dorința mea: să sprijin județul și comunitățile locale, aflându-mă foarte des în contact cu oamenii. Printre comunitățile care au beneficiat de aceste proiecte pot să amintesc Sasca Montană, Lupac, Bozovici, Dognecea sau Berliște, pe care le am chiar în Colegiul de Senat 1. Activitatea, deși a fost întreruptă din postura de funcționar public, am continuat cu mediul privat. Am contribuit la atragerea de fonduri în comune și orașe, prin modul în care am gestionat anumite proiecte, dar și prin relația cu administrația. Am adus 16 milioane de euro pe mediul privat”, a adăugat Nicolae Orăvicean.

Candidatul PP-DD la Senat explică faptul că a luat decizia să intre în politică pentru l-au dezamăgit indiferența, nepăsarea și lipsa de strategie a țării.(P)

Comments

 1. Cărăşanu Bănăţean says:

  Dacă ştergeţi comentariile, nu face nimic. Îl distribuim pe Facebook şi comentăm acolo. Şi va fi vai de vai !

 2. Cărăşanu Bănăţean says:

  Deci, încă odată. Rugăm pe domnul Orăviceanu să ne spună care sunt acele “Fonduri serioase” pe care le-a adus în Caraş – Severin ? Pentru că zonele minere arată ca vai de capul lor. Minele s-au închis şi alternativele promise de ANDZM nu se văd. Unde sunt acele “Fonduri serioase” ? Câte milioane de euro a adus domnul Orăviceanu în Caraş – Severin şi pentru ce ? Ce s-a realizat cu acele fonduri ?

 3. ionutz says:

  Daca domnul Oravicean nu este o figura foarte cunoscuta in Resita este foarte bine inseamna ca nu a furat la fel ca ceilalti… De aceea cred ca este cel mai de incredere candidat pentru Senat la aceasta ora! Cu stima, domnule viitor Senator!!!

 4. Dl. Ionutz crede doar ca nu s-a auzit in Resita de dl.
  Oravicean… eu cred ca s-au auzit destule, dar s-a uitat… realitatea e putin
  alta: dl. Oravicean a fost si este un foarte apropiat al dlui. Florentin
  Creanga, iar împreuna cu dnii. Valeanu tatal si fiul (fostul V&S Construct
  2001 SRL) si multi alti parteneri pe care nu am timp si loc sa ii amintesc, au rulat
  banii din SDS-CM prin aceste firme spentru a ajunge inapoi in buzunarele lor.
  De ce nu au beneficiat realii defavorizati de fonduri? Pentru ca nu au fost de
  acord sa cotizeze! A sprijinit toate porcariile de proiecte ca parcul de la tatal
  domniei sale de la Dognecea și altele pe care le spun mai incolo. Dl. Oravicean
  a avut intotdeauna stilul sau de a se folosi de diverse personaje pentru a
  ramane el imaculat in fata oamenilor. A colaborat si cu Alexe Calin doar ca nu
  a putut sa-l controleze, acesta fiind mai escroc si lasandu-l cu ochii in
  soare. A tintit mereu sus si i-a vrut capul lui M. Hoara sa ii ia locul la
  Bucuresti, numai ca politica merge si invers. Cand oamenii simpli
  disponibilizati de prin Anina si Moldova Noua isi puneau sperante in dl.
  Oravicean el ii trata… de sus, si aici fiind multe de spus. Vă mai amintiţi de asociatul dlui Oravicean, Florentin Creangă? Cu siguranţă că bocşenii îl cunosc foarte bine și sper să comenteze aici ce stiu, iar daca nu o fac inseamna ca isi merita viata. Liberalii nu au amintiri tocmai plăcute din perioada evenimentelor din urmă cu 12 ani,consumate la CM Bocşa, si vreau ca si ei sa comenteze. Nu il mai laudati
  inainte de a afla realitatea.

 5. Un banatean corect says:

  Referitor la comentariile defaimatoare, de rea-credinta pe care tov. Ion Banateanu le face la adresa domnului Nicolae Oravicean, in cel mai grosolan si abject mod de prezentare, cu mania proletara, ceausista pe alocuri, pe care speram sa o stiu apusa pentru totdeauna, doresc sa-i raspuns acestui biped urmatoarele:
  Il cunosc pe dl.Oravicean de mai bine de 10 ani, stiu o parte din realizarile lui, stiu ca s-a implicat in tot ce inseamna dezvoltare comunitara in judetul Caras-Severin, fara sa tina seama de culoarea politica a autoritatilor publice locale. Ar trebui intr-adevar ca toti cei care au primit fonduri din partea ANDZM sa scrie aici, sa spuna cat de mult i-a ajutat si consiliat dl. Nicolae Oravicean, in mod GRATUIT. ASTA ESTE ADEVARUL mai draga tovarasele Ion. In privinta prietenilor, cred ca fiecare om are dreptul sa-si aleaga prietenii si nu avem noi dreptul sa judecam aceste lucruri. Din insiruirea de invective trag concluzia ca omul ce se ascunde in spatele acestui pseudonim este din cercul de cunostinte al domnului Oravicean, care profita de “anonimat” pentru a-i plati o polita.
  ESTI O MARE RUSINE DOMNULE “ION”. NU MAI SCRIE TE ROG CA ESTI BANATEAN, BANATENII NU SUNT DIN FERICIRE CA TINE!RAMAI IN ISTORIE SI NU MAI SCRIE MIZERII!