Cine este cel mai bogat consilier local al Reșiței

Deși aleșii locali ai municipiului reședință de județ nu uimesc prin bogăție, singurul care a ieșit în evidență la completarea declarației de avere a fost Viorel Blajovan, un personaj controversat pentru reșițeni, acuzat că s-ar ascunde în spatele mai multor afaceri cu bani publici.

În prezent, Viorel Blajovan nu mai face parte din forul local, întrucât colegii săi de partid i-au retras sprijinul politic, pe motiv că ar fi făcut front comun la alegeri cu alte partide. Deși fostul consilier s-a declarat revoltat la vremea respectivă, amenințând cu instanța conducerea PDL Caraș-Severin, într-un final apele s-au liniștit, iar acesta nu a mai scos niciun cuvânt. Cu un venit consistent pe poziția de director al Registrului Auto Român în anul 2011, imediat după alegeri a fost schimbat de pe această funcție, locul său fiind luat de un social-democrat, Gabriel Dumitru Duruț, și acesta ocupând în prezent un loc în plenul local. Deși nu mai deține vreo funcție de conducere, Viorel Blajovan a rămas, totuși, angajat al RAR Caraș-Severin.

Ce averi are fostul ales
Perioada în care a fost șef al agenției cărășene i-a adus un venit anual de 70.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de aproape 6.000 de lei. Pe lângă banii pe care i-a încasat din jobul său de director, potrivit declarației de avere pe care a completat-o acesta mai deține un teren pe Valea Țerovei, în suprafață de 760 de metri pătrați.

Viorel Blajovan pare a fi un pasionat al mobilierului vechi, pentru că cel pe care îl deține are o valoare de 40.000 de euro și a fost dobândit în perioada 1990 și 2000. Pe lângă mobilier, mai are bijuterii, colecționate între anii ’80 și 2012. Valoarea însumată a acestora se ridică la 15.000 de euro. Cum a ocupat și funcția de consilier local în anul 2011, a mai adunat și din indemnizație o sumă infimă raporată la câștigurile sale. Mai exact, aceasta a depășit cu puțin suma de 3.000 de lei într-un an întreg.

 

 

Comments

  1. Valentin Lupşa says:

    Să înţelegem că cel mai bogat consilier local nu este consilier local? 😀