Peste 15 000 de tichete de călătorie gratuite

Pe parcursul anului 2012, pensionarii reșițeni au beneficiat din partea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița de aproximativ 15 200 de tichete de călătorie gratuite.

Tichetele de călătorie pentru bătrâni pe mijloacele de transport public local au fost eliberate în număr de peste 15 mii. Asta pentru că în ultimele luni ale anului pensionarii au refuzat să-și mai ridice tichetul din cauza legitimației cu fotografie ce trebuia să fie prezentată.

Numărul celor care au solicitat tichete de călătorie a scăzut semnificativ în ultimele trei luni ale anului 2012, odată cu instituirea măsurii potrivit căreia toţi posesorii de tichete trebuie să aibă asupra lor şi o legitimaţie cu fotografie care să ateste dreptul posesorului de a beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun”, declară Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

Și în anul 2013, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei va elibera tichete de călătorie gratuite pentru pensionarii peste 70 de ani indiferent de cuantumul pensiei cât și pentru cei sub 70 de ani a căror pensie nu depășește 800 de lei.