Cine este candidatul ARD pentru Colegiul 2, Caransebeș

Alexandru Stănescu este inginer în electronică și telecomunicații, dar și absolvent de studii economice. S-a născut la Caransebeș acum 54 de ani din părinți de pe valea Bistrei și cea a Timișului. Este căsătorit, soția sa este medic primar în medicină generală, fiul său e absolvent de informatică, iar actualmente masterand la TUM Munchen.

Clasele primare, studiile medii și liceale le-a urmat în orașul natal, iar cele superioare le-a terminat la Timișoara. „Din 1983 am lucrat la Electronica Bucureşti ca inginer RTJCS, iar din 1991 sunt administratorul firmei proprii. Cu această firmă am realizat cu succes două programe de asistență economică – unul american USAID în 2002-2003 şi altul olandez PUM în 2005”, spune Alexandru Stănescu.

Imediat după Revoluție a avut curajul să pună bazele unei afaceri proprii, fără să stea prea mult pe gânduri. A preferat mediul privat, mai ales pentru libertatea de gândire pe care i-a oferit-o, putând din această poziție să lucreze cu firme importante de peste granițele țării. A simțit libertatea de după 1989 ca pe o gură de aer, care i-a permis să exploreze domeniul cunoașterii, așa cum a visat întotdeauna.

În ciuda succesului pe care l-a avut pe plan profesional, a rămas un om ancorat în realitate, capabil să vadă lipsurile din jurul său, ale oamenilor, ale orașului. Așa a luat decizia că trebuie să facă tot posibilul să promoveze municipiul Caransebeș, care i-a oferit atâtea momente frumoase. „Am căutat să fac cunoscut în lume orașul în care m-am născut, dar și zonele înconjurătoare prin realizarea şi întreţinerea site-ului de prezentare şi promovare a municipiului Caransebeş, încă din anul 2001, prin activitățile din cadrul Uniunii Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Caransebeş – AMIC și prin Monografia Caransebeşului – edițiile I și II, carte editată în română, engleză, germană”, povestește Alexandru Stănescu. Deși în anul 2001 puțină lume cunoștea noțiunea de promovare prin intermediul internetului, omul de afaceri a știut că este timpul potrivit să pună bazele unui site, care să fie un adevărat liant între micii întreprinzători din întreaga zonă, dar nu numai. De altfel, pagina web este vizitată de mii de cititori, dornici să cunoască mai bine orașul și lucrurile frumoase pe care acesta le poate oferi.

Ce vrea să schimbe
Pentru că din 2001 promovează municipiul Caransebeș prin intermediului internetului, Alexandru Stănescu este de părere că din postura de deputat ar putea să sprijine dezvoltarea efectivă a orașului. Ar milita pentru atragerea unei finanțări guvernamentale, pentru înființarea unui centru multicultural modern în Caransebeș. „Avem un oraș foarte frumos, dar viața culturală de aici nu este pusă suficient în valoare și mi-aș dori să pot fi acela care aduce bani, pentru transformarea municipiului într-o adevărată capitală culturală a Banatului”. (P)

 

 

Comments

  1. Pakatos says:

    buni de dracu…au demonstrat-o…