Cine aduce cei mai mulți bani acasă?

Banii primiți lună de lună de către șefii instituțiilor de la nivel de județ diferă de la o unitate la alta. Așa se face că pot apărea salarii de peste 5.000 de lei pentru cultură și mai mici de 2.000 de lei pentru învățământ.

Potrivit declarațiilor de avere pe anul trecut, salariile ce intră lună de lună în buzunarul persoanelor  aflate la șefia instituțiilor județene variază în funcție de patrimoniul pe care îl administrează. Așadar, pot apărea surprize, iar cei care ar părea să obțină cel mai mare venit lunar nu se potrivesc cu cei care primesc de fapt.

Dintre cei care au respectat regulamentul și și-au afișat declarațiile de avere pe anul 2013 pe site-urile instituțiilor, pe primul loc se clasează Clara Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”, cu un salariu de 5.006 lei pe lună. Cultura este urmată de mediu, mai exact pădure, Direcția Silvică fiind reprezentată de directorul Ștefan Stănescu, ce încasează lunar 4.557 lei. Abia pe locul al treilea se află președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care, conform declarației de avere pe 2013, are un venit ca șef al instituției de 3.578 lei pe lună.

Agenția care se ocupă de angajarea șomerilor, AJOFM, se află pe locul patru, reprezentată de directorul Caius Isac, ce câștigă 3.152 de lei pe lună. Următorul în top 10 este prefectul județului, Silviu Hurduzeu, cu 2.725 de lei salariu, urmat de Comisariatul Caraș-Severin al Gărzii de Mediu. Comisarul-șef Marius Cârpean pe vremea când încă mai era director avea un venit lunar de 2.383 lei.

Directorul adjunct al Protecției Consumatorilor, Cristian Angyal, are un salariu de 2.300 de lei, urmat în top tot de cultură, salariul directorului Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patromoniu Cultural, Liubița Raichici, fiind de 2.293 de lei pe lună.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Învățământul și sportul ocupă ultimele două locuri. Paul Șușoi, directorul Inspectoratului Școlar Județean, are un salariu lunar de 1.400 de lei, cu precizarea că acesta are și alte venituri ca profesor școlar și profesor universitar, iar directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Cătălin Hogea, are un venit de 1.369 lei.

Acest top este realizat în urma veniturilor apărute pe declarațiile de avere din anul 2013. Se poate ca șefii altor instituții să obțină salarii mai mari, însă nu toți oficialii și-au publicat declarațiile conform procedurii.

Foto: mediafax.ro

tmc 640