Transport local gratuit pentru asistaţii social!

explo 1000x200

Copiii şi bătrânii din cele trei centre care se află în subordinea Serviciului Public „Direcţia de Asistenţă Socială” Reşiţa vor beneficia de facilităţi la transportul urban. Asta, pentru că majoritatea provin din familii şi medii sociale vulnerabile din punct de socio-economic.

Autorităţile administraţiei publice locale au hotărât în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local ca cei 40 de bătrâni de la Centrul de Servicii de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice, cei 55 de copii care frecventează Centrul de zi „Maria”, precum şi cei 30 de tineri de la Centrul de zi „ABC” să primească lunar abonamente de călătorie gratuite pentru transportul în comun.

În scopul prevenirii sau depăşirii situaţiilor de dificultate sau vulnerabilitate identificate care pot duce la marginalizarea sau excluziunea socială şi a creşterii calităţii vieţii beneficiarilor, considerăm că este necesar ca aceştia să beneficieze de acordarea de abonamente lunare de călătorie pentru zilele lucrătoare”, precizează edilul-şef Mihai Stepanescu.

Abonamentele de călătorie vor fi acordate lunar copiilor şi vârstnicilor care frecventează aceste centre prin grija serviciului public, pe baza tabelelor nominale prezentate de cele trei centre, iar costurile lunare ale abonamentelor vor fi suportate din bugetul alocat Direcţiei de Asistenţă Socială.

În prezent, costul lunar al unui abonament de călătorie pentru zilele lucrătoare este de 60 de lei. Prin urmare, pentru cei 125 de beneficiari ai celor trei centre, costul lunar al abonamentelor de călătorie va fi de 7.500 lei.

 

banner 970 x 250