Cinci noi cazuri de coronavirus la Făget după șapte săptămâni de pauză

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

După o perioadă îndelungată în care nu au mai fost confirmate cazuri de coronavirus la Făget, noul virus a ajuns din nou în rândul locuitorilor din Oraşul Castanilor. În ultima săptămână au apărut cinci cazuri noi, însă se pare că nu este vorba despre un focar, ci de persoane fără nicio legătură între ele.  

Celor cinci cazuri de la Făget din această săptămână li se adaugă unul din localitatea limitrofă Traian Vuia, al unui copil în vârstă de doar trei ani. Reprezentanţii Primăriei sunt în alertă şi spun că au reactivat echipele pentru a veni în ajutorul familiilor izolate. Primarul oraşului spune că de la primul val au trecut şapte săptămâni în care nu a fost niciun caz identificat la Făget. Acum virusul a reapărut.

„Primăria a reactivat echipele de lucru pe care le-a avut pentru a putea ajuta familiile aflate în izolare. În primul val al pandemiei am avut 26 de cazuri, apoi a fost o perioadă de şapte săptămâni în care nu am avut niciun caz şi acum reapărând virusul am activat din nou echipele Primăriei care îi ajută cu tot ceea ce au nevoie, fac cumpărăturile, pentru ca familiile să poată să respecte izolarea”, a precizat Marcel Avram, primarul oraşului Făget.

publicitate ziar expresb 1000x100

Edilul face apele la responsabilitate şi la respectarea regulilor pentru ca situaţia să nu degenereze. ,,Îi sfătuiesc pe cetăţeni să respecte măsurile, să respecte recomandările, să poarte mască atunci când intră în instituţii publice, în magazine şi să aibă mare grijă, pentru că vedem cum a explodat din nou numărul de cazuri în întreaga ţară”, a adăugat primarul.

Cei cinci infectaţi cu noul virus nu prezintă forme severe, însă sunt spitalizaţi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/