Cinci miliarde, buget pentru Liga a III-a

Echipa pregătită de Viorel Lolea a surclasat în acest sezon toate formaţiile din campionatul Ligii a IV-a Caraş-Severin şi, la cum joacă, are toate şansele să treacă şi de barajul pentru promovare în eşalonul superior, indiferent de adversarul pe care îl va întâlni. Semnele de întrebare însă, abia după baraj se vor ridica.

Muncitorul a jucat ultima dată în Liga a III-a în urmă cu doi ani. A rezistat un singur sezon, dar acum este gata din nou să revină la un nivel superior campionatului judeţean. Diferenţa dintre Liga a IV-a şi Liga a III-a nu constă însă numai în valoarea echipelor şi modul în care acestea sunt organizate. Trecerea de la un eşalon la altul presupune o creştere semnificativă a bugetului, iat Muncitorul nu stă tocmai bine la acest capitol. „Liga a III-a este next level, cum îmi palce mie să spun, adică nivelul următor. Mai așteptăm pe cineva lângă noi să ne ajute. Din păcate, în momentul de față numai societatea Aquacaraș cu angajații ei și Sindicatul Liber Independent ne sprijină. Chiar țin să le mulțumesc pe această cale. Mai așteptăm pe cineva pe lângă noi pentru că Liga a III-a presupune o altă cheltuială. Sunt jocuri la care trebuie să mergi cu o zi înainte, apar cheltuieli de cazare, cu masa, baremurile arbitrilor sunt și ele mult mai mari decât la Liga a IV-a”, spune antrenorul Viorel Lolea.

Buget de două ori mai mare
Acesta este convins că echipa pe care o antrenează are valoarea necesară pentru a face faţă rigorilor Ligii a III-a, numai că e neapărat nevoie de un sprijin financiar mult mai mare decât în prezent pentru ca echipa să fie o prezenţă constantă pe cea de-a treia scenă fotbalistică. „Eu spun că noi avem o echipă destul de bună. Am jucat o serie de meciuri amicale în perioada precompetițională cu echipe de liga a treia și cred că am dovedit că am face și noi față cu brio la acest nivel. Acum doi ani, dacă eram mai atenți, ne salvam de la retrogradare. Noi jucăm numai pe salarii, fără prime, nici măcar prime de obiectiv nu avem. Eu spun că un buget de cinci miliarde pe an e suficient pentru a supraviețui în Liga a III-a. Asta înseamnă o creștere cu cel puțin 60 la sută față de cel pe care îl avem acum. Putem să mergem și cu acest buget în Liga a III-a, dar nu putem emite prea mari pretenții. Eu sunt un tip ambițios și nu am să mă mulțumesc să rămânem în mediocritate”, a mai declarat Lolea.