Puştii din Valea Domanului, la loturile naţionale

După o perioadă de câţiva ani buni în care niciun produs al centrului de copii şi juniori CSM Şcolar Reşiţa nu a ajuns sub tricolor, mai mulţi puşti talentaţi au intrat în vederile antrenorilor de la loturile naţionale, semn că lucrurile s-au schimbat în bine la clubul fanion.

 

Nu mai puţin de 200 de juniori sunt legitimaţi la CSM Şcolar Reşiţa, alţi 50 sunt în perioada de evaluare şi cam tot atâţia au vârste foarte mici, carnetele lor de fotbalişti urmând să fie făcute când cresc puţin mai mari. Zece antrenori lucrează în Valea Domanului şi caută noi şi noi talente, pentru că Reşiţa a dat fotbalului mare destui jucători de talie internaţională. Ultimul fotbalist descoperit în Valea Domanului şi care joacă pe prima scenă fotbalistică a ţării este Deian Beţa, fundaşul Sportului Studenţesc. A fost şi ultimul component al loturile naţionale dat de CSM Şcolar. În ultimii ani, centrul de copii şi juniori se bucură de o atenţie sporită, iar rezultatele incep să se vadă.

“Am ţinut o strânsă legătură cu Mihail Marian, specialistul FRF pe probleme de juniori. Acum avem trei juniori selecţionaţi pentru lotul ’95. E vorba de Flavius Toader, Bogdan Văcărescu şi Petrişor Vichente. Mai sunt în vederile antrenorilor de la lor Guşcă şi Lungi, dar avem propuneri şi de la grupa de ’96, Ciucur şi Potocianu. Totodată, avem juniorii republicani cedaţi la Gloria, unde joacă împotriva unor adversari mai mari. Sperăm că aşa îi vom pregăti mai repede pentru a face pasul la echipa de seniori”, a declarat Cristian Bobar, preşedintele CSM Reşiţa.