Chole, Bunelu și Jorjelu!

victor nafiru 1 of 1 620x400

Când Jorjelu i-a îndemnat pe români să-l voteze că o să le facă casele cu doar 35.000 de euro, Bunelu de la PNL l-a sunat pe Simion de la AUR să-i bată obrazul: „Bă, Jorjel, tu ești întreg la cap sau nu? Bă, și eu mai mint în campania electorală că de aia e campanie, dar ce faci tu e de noaptea minții. Nesimțire curată, nu alta. Iei caimacul la toți. Nu-ți mai bate joc de poporul român care așteaptă de la noi fapte nu povești, că ne bagi pe toți în aceeași oală cu minciunile tale și mie nu-mi convine. Auzi la el, case de 35.000 de euro! Ție chiar nu ți-e rușine să minți în halul ăsta?”

Vădit iritat de telefonul primit chiar în timp ce-și edita pe Facebook Proclamația către țară, după modelul celei de la Padeș a lu’ Tudor Vladimirescu, Jorjelu a răspuns imediat: „Și asta nu-i nimic, Bunelule. Că mai înainte vorbii cu Isărescu și ai lui să tăiem toate dobânzile la creditele bancare ale norodului. Și știi ce mi-o spus guvernatorul? Că este de acord, dar cu o singură condiție: să câștig alegerile. Și o să le câștig, nea Nicule, o să câștig. Și știi de ce? Pentru că eu reprezint viitorul și nu am nimic cu trecutul cu care te tot lauzi.”

Când o auzit toate astea, s-o supărat rău de tot Bunelu. Să-i vorbească lui așa un mucos, șef de galerie, un agramat, un terchea-berchea care nu se poate lăuda nici măcar cu o teză de doctorat, fie ea și plagită prin locurile esențiale, e deja un afront adus valorilor naționale. Și atunci l-o sunat pe Cholo de la Buzău, care numai ce venise de la dentist cu falca umflată . „Ai auzit, bă, Marcelule, ce face Jorjelu ăsta? Prost, prost, da’ uite că dă din el ca un politician bătrân. Minte mai rău ca noi și asta nu admit. Mie nu mi-e că minte, dar mi-e că poporul îl și crede și atunci noi ne-am lins pe bot de a ajunge președinte.”

Om cu judecată la cap și responsabil de bunăstarea noastră, a tututuror, Marcelu l-ar fi întrebat: „Ce am putea noi să-i facem, nea Nicule? Că nu putem să-i zicem «bă, încetează cu prostiile astea, că te faci dracu de rușine.» Părerea mea.” La care, după câteva clipe de meditație profundă, Bunelu a spus: „Marcelule, știi la ce m-am gândit? Să ne comasăm, pardon să candidăm împreună pentru Cotroceni și dacă câștigăm, doi ani și jumătate ești tu președinte, doi ani și jumătate sunt eu. Cum am împărțit guvernul împărțim și președinția. Ce zici?” La care Cholo de Buzău a izbucnit în râs: „Bă, nea Nicule, om bătrân și cu mintea odihnită. Bă, nu mai vorbi de astea, că mă faci să râd și-mi pic plombele de 10 mii de euro.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/