Chiriile din Piața Gugulanilor nu se majorează, dar cresc! De vină este indicele de inflație, ajuns acum la 4,6%

Contractele de închiriere pentru chiriașii din Piața Gugulanilor s-au indexat cu rata inflației pentru anul 2019. Consilierii locali ai municipiului Caransebeș au aprobat proiectul de hotărâre în ședința de lucru, prelungirea contractului pe 2019 fiind posibilă doar după ce agenții comerciali și-au achitat integral chiria pe anul trecut.


Documentul a făcut referire la indexarea cu 4,6% a tarifelor de bază pe metrul pătrat necesare la calculul chiriilor pentru contractele de închiriere ce urmează a fi încheiate pe anul 2019, pentru spațiile destinate pentru desfășurarea activităților comerciale și a spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință.

După aprobarea proiectului de hotărâre, consilierul social-democrat Valentin Dascălu a solicitat executivului Primăriei Caransebeș ca, la următoarea ședință de Consiliu Local, să se prezinte un raport întocmit de Serviciul Piața Gugulanilor cu situația restanțelor datorate de persoanele juridice pentru chiriile spațiilor destinate comerțului în piața din Caransebeș.