Chinezii şi americanii se calcă pe picioare la Reşiţa! Oficial, din întâmplare!

În timp ce primarul liberal Nelu Popa pregăteşte vizita la Reşiţa, din 27 noiembrie, a ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, conducerea social-democrată a judeţului a primit ieri o altă vizită: a unei delegaţii a Ambasadei Republicii China!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, şi prefectul judeţului, Matei Lupu, au primit, ieri, vizita unei delegaţii a Ambasadei Republicii China la Bucureşti, condusă de Deng Liming,  Secretar I – Șeful Secției Învățământ. Unul din motivele prezenţei delegaţiei chineze la Reşiţa îl reprezintă intenţia de a înfiinţa clase în diferite unităţi de învăţământ unde să fie predată limba chineză pentru elevii care doresc acest lucru, suntem informaţi printr-un comunicat al Biroului de presă al Consiliului Judeţean.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Ambasadorul SUA vine la Reșița!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Este un lucru benefic, ce ar putea dezvolta şi mai mult relaţiile dintre România şi China. În plus, aceste cursuri au menirea nu doar de a învăţa limba chineză de către cei interesaţi, ci şi de a cunoaşte cultura atât de veche a Chinei”, a precizat preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Acesta a subliniat că judeţul nostru ar putea fi o poartă de intrare a Chinei în România, în special în ceea ce priveşte turismul.

„Iniţierea unui curs de limbă şi cultură chineză este de bun augur pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două popoare, având în vedere că prin intermediul unor astfel de cursuri se pot ivi mai multe posibilităţi ce pot să îmbunătăţească relaţia economică, dar şi în toate celelalte domenii, dintre România şi China. În funcţie de numărul solicitărilor, se pot trimite mai mulţi voluntari care să predea limba chineză, ale căror costuri vor fi asigurate de către statul chinez. Totodată, partea chineză ar fi dispusă să înfiinţeze, la Reşiţa, chiar un institut Confucius, dacă numărul doritorilor este foarte mare, potrivit lui Deng Liming Șeful Secției Învățământ din Ambasada Republicii China“, mai precizează Biroul de presă al CJ Caraş-Severin.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/