„Chiar dacă în alte domenii se vorbeşte de relaxare, zilele acestea sunt esenţiale în pregătirea examenelor”

Programul de pregătire pentru examenele naționale se apropie cu pași repezi de linia de finish. Atât elevii de gimnaziu, cât și liceenii mai au doar câteva ore la dispoziție pentru a completa lacunele în privința materiilor la care vor fi examinați, notele obținute la Evaluarea Națională și Bacalaureat urmând să joace un rol esențial în pașii făcuți spre ciclul liceal, respectiv mediul academic.

În perioada 2-12 iunie, elevii din anii terminali au fost așteptați să revină pe băncile școlilor pentru a participa la activitățile de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Astfel, în perioada amintită, 233 (clasa a VIII-a: 93, clasa a XII-a: 130 și clasa a XIII-a seral: 10) de tineri din orașul de la malul Dunării au răspuns pozitiv inițiativei, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” punând în slujba acestora un număr de 14 cadre didactice.

Referitor la gradul de participare al elevilor, dar și cum au reacționat aceștia în privința respectării acordului comun emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății vizavi de măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, directorul liceului din Moldova Nouă, Mihaela David-Izvernar a explicat:

„Într-adevăr, există un interes clar de ambele părți. Faptul că zece din cei 13 elevi de seral au venit la pregătire e o altă dovadă a interesului promoției curente față de propria pregătire. Trebuie să recunoaștem și faptul că în preajma sărbătorii de Rusalii, interesul s-a diminuat, revenirea după sărbătoare fiind grea. Vizavi de raspectarea măsurilor sanitare, tinerii au reacționat foarte bine, nu am auzit niciun refuz, au fost cooperanți”.

În ceea ce privește așteptările de promovabilitate a generației 2020 comparativ cu anii precedenți, David-Izvernar a subliniat:

„E vorba totuși de materia celor patru ani minus un semestru. Pregătirea presupune actualizarea de cunoștințe din toți cei patru ani. Am așteptări de la fiecare generație, deci inclusiv de la promoția 2020, dar ținând cont de numărul mare de adulți înscriși din promoțiile anterioare (106), e greu să mă pronunț. Vreau să le mulțumesc colegilor care realizează pregătirea în aceste zile, au făcut eforturi fantastice mulți dintre ei. Au continuat activitatea online cu celelalte clase, dar au avut și multe ore de pregătire la școală cu clasele terminale”.

Totodată, managerul instituției de învățământ de la malul Dunării a ținut să le transmită elevilor un mesaj de încurajare reamintindu-le tinerilor că, deși în unele domenii s-a tot vorbit de relaxare, totuși, pe segmentul educațional, lucrurile se află la polul opus: „Cred în promoția 2020! Zilele acestea sunt esențiale în pregătirea examenelor, nu mai e timp de relaxare, chiar dacă în alte domenii se vorbește doar de relaxare! Cele zece zile până la Bacalaureat trebuie fructificate la maximum, cele trei zile până la EN_VIII, sunt de consolidare! Tuturor le doresc putere de muncă, le urez curaj și încredere!”.

Sursa foto principal: stiri.infomures.ro.