„Chiar dacă Cismăneanțu ar vrea, e ilegal! Nu ne putem bate joc!”

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, intervine în conflictul dintre primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, și conducerea Aquacaraș, care se contrează pe tema avizelor de spargere necesare continuării lucrărilor la rețelele de apă și canalizare.

Acuzat că blochează lucrările proiectului de sute de milioane de euro, Eugen Cismăneanțu spune că s-a săturat să tot aștepte ca Aquacaraș, prin firmele cărora le-a atribuit contracte, să finalizeze implementarea rețelelor de apă și canalizare în Bocșa. Primăria a avut și ea destule proiecte cu finanțare europeană și s-a ajuns în situația ca străzi proaspăt asfaltate să necesite intervenții pentru introducerea rețelelor Aquacaraș.

Eugen Cismăneanțu are perfectă dreptate. Chiar dacă ar vrea să dea autorizație, din punctul meu de vedere e ilegal. Cum să spargă un drum care a fost reabilitat cu fonduri europene?! Simțim cu toții gropile din asfalt, dar noi vrem să le facem cu mâna noastră. În ghidurile de finanțare sunt niște obligații clare. Cum să spargi un drum sau o stradă modernizată pe fonduri europene?! Eu am avut o discuție la finalul anului trecut cu o parte din conducerea Aquacaraș pe acest subiect și au ridicat din umeri. E adevărat că actuala conducere nu e vinovată, că situația asta este moștenită. Aquacaraș și Eugen Cismăneanțu trebuie să se pună la masă și să găsească soluții împreună, mai ales că Bocșa beneficiază de un nou proiect care înseamnă asfaltarea a 58 de străzi. Înțeleg că se vor da niște avize, dar condiționate, firești, nu ne putem bate joc, nu putem face risipă de fonduri europene”, a declarat Ionuț Popovici pentru expressdebanat.ro.