De la Consiliul Județean, una caldă, alta rece pentru Moldova Nouă

Dacă în privința bacului administrația județeană nu dă niciun semnal pozitiv, lucrurile stau cu totul diferit în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere în zona Clisurii Dunării.

În urma verificării conformităţii administrative şi eligibilităţii cererii de finanţare, proiectul ”Modernizare DJ 571 – Intersecţie DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (intersecţie DN 57) a fost admis în următoarea etapă a procesului de evaluare şi selecţie, respectiv, evaluarea tehnică şi financiară. De asemenea, în aceeaşi situaţie se află şi proiectul ”Modernizarea DJ 571A, intersecţie cu DN 57 (Gornea) – Sicheviţa – Gârnic – Intersecţie DJ 571 (Moldoviţa)”, informează Consiliul Județean Caraș-Severin.

Cele două proiecte urmează a fi finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene – Legături rutiere, feroviare şi aeriene.

1000x200 dacus 02

„Asta e o veste bună pentru comunitatea noastră și în special pentru locuitorii din Moldovița. DJ571 a trecut de prima fază de eligibilitate în proiectul de modernizare propus de Consiliul Județean. Drumul leagă intersecția cu DN57 (magazin Sporea), continuă pe Străzile Nicolae Bălcescu și 1 Decembrie, în cartierul Boșneag și face legătura cu Cărbunari (intersecția cu DJ571A – curmătura). Pe lângă aportul proprietarului, Consiliul Județean, Primăria Moldova Nouă a fost parte la acest proiect punând la dispoziție toate documentele și susținând echipa de proiectare cu toate informațiile necesare. Este de felicitat implicarea conducerii Consiliului Județean și sper să se poată ajunge și la finanțarea efectivă a proiectului. Așteptăm aceleași vești bune și despre DJ571A care traversează satul Moldovița și este în proces de evaluare la ADR Vest. Realizarea acestui proiect va rezolva una dintre cele mai grave probleme de infrastructură de pe raza orașului nostru”, a comentat primarul Torma.

 

publicitate si promovare online banner maxagro