Chemat la audieri! Un primar din Banat dă cu subsemnatul pentru un proiect care a înghițit 6 milioane de euro. Degeaba!

Un proiect pentru care s-au cheltuit 6 milioane de euro așteaptă de 7 ani să își dovedească utilitatea. Fără sorți de izbândă! Așa se face că primarul și secretarul unui municipiu din Banat au fost chemați la Poliție pentru explicații.

Primarul Francisc Boldea a fost chemat luni la sediul Poliției Lugoj pentru cercetările care se fac în dosarul stației de epurare de la Lugoj, deschis de DNA București, după plângerea făcută de președintele PNL, Claudiu Buciu, împreună cu alesul local Liviu Brîndușoni.

Plângerea a fost făcută anul trecut, la DNA București, de acolo a ajuns la DNA Timișoara, care a trimis dosarul la Parchetul din Lugoj.

Claudiu Buciu și-a justificat plângerea la DNA, explicând că a fost o muncă titanică pentru ca dosarul să fie complet „Peste 20 de bibliorafturi de documente au fost studiate pentru a face această sesizare, în folosul lugojenilor, care au plătit 6 milioane de euro pentru modernizarea unei stații de epurare care nu a fost pusă în funcțiune nici până astăzi, după șapte ani de la finalizarea lucrărilor. Sute de ore de muncă depusă, zeci de întâlniri cu funcționari și specialiști în domeniul epurării apelor. Toate acestea, repet, prin efortul comun depus alături de Liviu Brîndușoni, un om căruia i se datorează obținerea multor documente relevante în cauză, ori punerea cap la cap a unor amănunte esențiale pentru a desluși modul în care s-a «operat» pentru ca jaful sa fie aproape perfect”, explică Claudiu Buciu. Sesizarea celor doi lugojeni a fost întărită și de Camera de Conturi Timiș, care a sesizat DNA Timișoara în această cauză.

„Mă întreb de ce nu au fost conexate cele două dosare? De ce sesizarea noastră a fost trimisă Poliției Municipiului Lugoj, iar cea a Camerei de Conturi, nu? Noi am făcut o sesizare in rem, iar nu împotriva anumitor persoane, arătând totuși, cu lux de amănunte, rolul fiecărei persoane implicate. Noi am prezentat lucrurile extrem de detaliat și cu un probatoriu de netăgăduit… Camera de Conturi a indicat chiar și persoanele responsabile”, a mai spus Buciu.

La audierile de la Poliția Lugoj, pe lângă șeful administrației lugojene, a fost prezent și secretarul municipiului, juristul Dan Ciucu.