Cheile Nerei vor răsuna de Rock’n Roll. Velosonics promit o atmosferă greu de uitat!

po 1000x100px (4)

Pe lista celor mai tari trupe care vor concerta în acest sfârșit de săptămână pe scena de la Sasca, se numără și Velosonics. Aceștia le promit fanilor o seară lină de Rock’n’Roll, pahare ciocnite, poze penibile și prietenii noi.

Ce ați mai făcut în ultima vreme și ce puneți la cale pentru viitorul imediat?

Săptămâni petrecute la munte, săptămâni petrecute pe drum, săptămâni petrecute ȋn studio. Timpul trece cu viteza unui VW Phaeton, cea mai tare maşină din Velosonics. Pe viitorul apropiat ne-am propus sǎ aruncăm cu pietre în uriaşul ăsta numit rock românesc. Să vedem, poate reuşim sǎ supărăm pe toatǎ lumea. Glumesc (râde). Lucrăm de câteva luni bune la primul nostru copil… ăăă… album. Produs de Adam Whittaker.

Ce setlist intentionați să pregătiți pentru Rocker’s Challenge de la Sasca Montană?

Bebop, Berlin Books, Bracelet, Songs We Used To Like, Kiss Me, Leave This City, Love for Gold, Until, UpUp, The Phone, Funky (b)Itch, Bucureşti.

Concertele sunt seara, însă o componentă importantă a festivalului sunt și sporturile montane de peste zi. Până să urcați pe scenă ce veți alege? Berea la umbră sau sport: tiroliană, mountain biking ori rafting pe Nera?

headerexpress cc

Noi vom opta pentru tirolianǎ și rafting. Dar nu excludem şi alte ȋntreceri sportive, cum ar fi halbere, sticlism şi alte sporturi naţionale.

Unde credeți că se află curentul rock românesc acum și cât de mult credeți că ajută astfel de inițiative precum festivalul din Cheile Nerei?

Noi nu simţim niciun curent. Se pare că a închis cineva geamurile. Curentul este afarǎ pȃnǎ deschizi cel puțin douǎ uși. Ușa artistului și ușa ascultătorului. La ambele s-a învârtit clanța, acum aşteptăm să se deschidă ceva. Credem cǎ lucrurile se vor mișca repede de aici încolo. Suntem optimişti. Rocker’s Challenge le îmbinǎ pe ambele – ce bine!

Ce le transmiteți fanilor care vor veni să vă vadă la Rocker’s Challenge?

Promitem pahare ciocnite, poze penibile și prietenii noi. Rock’n’Roll, bineȋnţeles.