Chebuţiu şi Preda vor să plece din ţară!

Foştii directori ai uzinei reşiţene au interdicţia de a părăsi ţara încă din februarie 2011, când au părăsit arestul preventiv.

Acuzaţi de infracţiuni de corupţie şi judecaţi în dosarul în care procurorii DNA vorbesc despre fraudarea bugetului de stat cu 60 de milioane de euro, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda nu se pot bucura pe deplin de libertate. Cei doi i-au convins pe magistraţi să-i judece fără cătuşe la mâini, dar ambii au interdicţia de a părăsi ţara. Avocaţii lor au formulat mai multe cereri prin care au solicitat instanţei să le fie revocată orice măsură provizorie, dar de fiecare dată a fost în zadar. Foştii boşi de la uzina reşiţeană şi-au încercat ultima dată norocul la termenul de ieri. Judecătoria Sectorului 1 le-a respins şi de această dată cererile de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara.

Chebuţiu şi Preda sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi implicaţi în tentativa de fraudare a bugetului de stat ca urmare a afacerii cu libanezul Said Baaklini. UCMR a vândut pe o sumă uriaşă nişte motoare vechi de 20 de ani, care erau uitate undeva prin curtea uzinei.

Comments

 1. nashpa says:

  e senzationala vestea asta. precis ca au vrut sa plece cu locomotiva NR.1 si cu debarcaderul ascuns in tender si de aia nu ii lasa. ma mir ca au voie pana la Bucuresti. eu zic ar fi trebuit judecati acasa, in Banat, la voi in cazanul redactiei :))

 2. liliana says:

  hahaha, prea tare, nashpa! in tender urci tu! nu te auzi ce vorbesti?! e ft interesant subiectul, chiar daca voua, aghiotantilor lui … nu va pasa ca astia 2 au furat legal, ce-i drept, tot ce s-a putut din UCMR. sa le ridice interdictia si sa se duca … de sa nu se mai intoarca in vila renk 🙂

 3. sexe says:

  Stian ca esti depasit si nu vezi decat ura in fata ochilor. Poate ne explici de cand Romania a devenit localitate ? Oare au interdictie sa paraseasca Resita? Si atunci cum s-au dus la Bucuresti la proces?

 4. Anca says:

  Si ce te doare domnule ziarist. Pana mai ieri strigai in gura mare si tu si Oana sa plece din Resita sa ne lase cu ce avem si acum te bucuri ca nu le-a dat voie sa plece prin alte tari.

 5. Mirela says:

  Sa plece sa ne mai aduca de lucru. De cand nu au mai avut voie sa paraseasca Romania, nici contracte nu prea au mai fost.

 6. Edy says:

  Ce destept esti, ai preluat si tu de la Oana chestia cu motoare vechi uitate prin curte. Esti cea mai penibila persoana daca prin afirmatii de genul asta dai in noi care le-am construit cu truda mare si nu am mai putut sa le vindem ca nu a mai vrut un troglodit de la Galati sa le cumpere. Acum 20 de ani nu era Chebutiu sa le vanda ca poate ca era mai bine, ne luam banii pe ele. Ce te doare daca unu negru a vrut sa plateasca bani pe ele, trebuia sa fie neaparat alb. Daca este asa inseamna ca esti sovin. Daca vrei sa spui si adevaruri spune ca banii dati pe ele au intrat in contul UCMR si i-a luat statul roman si atunci gasca de parlamentari era bucuroasa ca mai scad din datoriile fabricii. Pe final nu mai ponegrii industria ucmr-ista ca noi nu am facut decat vechituri, pentru ca bai desteptule la vremea respectiva am lucrat mult sa le stergem de materialele cu care erau conservate. Mai intreaba-ne si pe noi cand iti dai cu parerea de motoare navale ca nu sunt iguane.

 7. nashpa says:

  huhuhu, moale asta cu au ‘furat legal’. poate explici cum vine asta. ori e furt ori e legal? tot ce faci tu legal o fi tot furt. sau doar o parte. sau tu nu furi, ca esti cinstita.

 8. gogu says:

  Domnule STANCIU ziarist otevist si pus pe manipulare ,lai lasat pe Catalin si lai loat pe Chebutiu si Preda .Poti sta linistit ca nu vor sa fuga din tara nici unul din cei doi .Daca tot ai cosmare si postere cu Chebutiu si Preda pe pereti ,la sfirsitu articolui tau scrie si citi angajati are cite locuri de munca a dat resitenilor ..Daca tot iti place scandalu si manipularea prostimei cu articolele tale ,dece nu scri ceva mai la moda adica cit a costat ziaru tau si cine este sefu tau …Citi bani au bagat in cinema daciu in renovare rapida ,nainte sa vina inparati dela usl in resita …Fa si tu campani sa ajuti batrini ce stau pe strada ,lasane cu Chebuti si Preda ,ca asti au dat 1000 de locuri de munca in resita la ora actoala ,,,Frunzaverde miincaiai p….. ce a facut pt resita ,,si sint asa multe ,dar mam plictisit de tine si iti mai spun ceva .Taci taci dracu din gura ca esti unul din ziaristi cei lingi in cur pe aste dela prefectura si primarie in cur si in p….

 9. dani_stancu says:

  Domnul Stancio la lasat in pace pe omul de afaceri Catalin ca ia dat nevasta-sa whiski pe gratis de la Bamboo. Avea masina lasata la spate. Dar l-a pus pe unul Radoi sa scrie si prietenii lui Cata i-a dat m*** pe Faceboook. Caracter de c*c*t

 10. gogu says:

  nam inteles nimic ce ai vrut sa spui cumetre

 11. Dani says:

  STEPANESCU si RUSU VOR SA PLECE DIN TARA. RESITENII MILOSI II TIN PE CEI DOI INCULPATI PE LOC
  Foştii prieteni de coalitie au interdicţia de a părăsi Resita încă de la alegeri si de la acordul semnat de USL, când au părăsit sala in uralele alegatorilor.
  Acuzaţi de infracţiuni de corupţie şi judecaţi de resiteni în dosarul în care CETATENII vorbesc despre fraudarea bugetului local, atribuirea de contracte directe fara licitatie publica, de tensiunile din coalitie iscate pe impartitul ciolanului, Mihai Stepanescu şi Valentin Rusu nu se pot bucura pe deplin de libertate de a lua banii publici de la prostii care i-au votat. Cei doi i-au convins pe majoritatea alegatorilor să-i judece fără ura si ranchiuna, dar ambii au interdicţia de a părăsi alianta timp de patru ani. Avocaţii lor, care comenteaza pe marginea articolelor si scriu articole de presa doar pentru a crea o imagine imaculata, au formulat mai multe cereri prin care au solicitat investitorilor să le fie revocată orice măsură provizorie de a nu mai primi spaga, dar de fiecare dată a fost în zadar. Foştii boşi de la conduceraea reşiţeană şi-au încercat ultima dată norocul si au facut conferinte de presa separate. Judecătorii Poporului le-a respins şi de această dată cererile de revocare a măsurii obligării de a nu mai primi mita si de a comenta pe la ziare aservite.
  Stepanescu şi Rusu sunt acuzaţi de resiteni că ar fi implicaţi în tentativa de fraudare a bugetului local ca urmare a afacerii cu Parcul Industrial, Haldina de Gunoi si asfaltarea din oras, cand au construit pe o sumă uriaşă nişte zone in care pot paste caprele si ingrasa porcii.
  de Dani care v-a furat toti fani