UPDATE/FOTO. Chebuțiu și Preda sunt încătușați. Își petrec noaptea în arestul poliției!

Foştii directori ai Uzinei Constructoare de Maşini, suspectați că ar  fi devalizat uzina în perioada în care se aflau la conducerea acesteia dau cu subsemnatul la sediul DIICOT de la Reşița.

Cei doi, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, se află în sediu la această oră şi răspund întrebărilor lansate de procurori.

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care aceştia au fost chemați la audieri. Este posibil să fie vorba despre o cauză nouă pe care oamenii legii o instrumentează sau despre dosarul la care încă se lucrează în urma descinderilor care au avut loc anul trecut, privind devalizarea Uzinei Constructoare de Maşini Reşița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650115097518″]

UPDATE 1 – În urmă cu doar câteva minute şi soția controversatului om de afaceri, Lăcrimioara Chebuțiu, a fost adusă la sediul DIICOT, însoțită de organele de cercetare penală.

UPDATE 2 – Și Adrian Preda a fost adus să dea explicații în fața procurorilor. Înainte să coboare din maşină, acesta era amuzat de situație, râzând cu mare poftă. Le-a declarat jurnaliştilor prezenți în fața sediului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism că nu cunoaşte motivele pentru care procurorii vor să discute cu el.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650113881298″]

UPDATE 3 – Din primele informații se pare că audierile celor trei au legătură cu descinderile care au avut loc în luna martie a anului trecut la firma Hydro Engineering de pe Calea Caransebeșului. Oficialii DIICOT au spus atunci că scopul percheziției a fost de ridicare a unor acte. ,,Facem verificări în urma unor sesizări care au fost făcute și s-au ridicat mai multe documente”, declara Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara pentru www.expressdebanat.ro. De altfel, ofițerii timişoreni au colaborat în organizarea acțiunii cu cei din Reşița.

UPDATE 4 – Adrian Chebuțiu a fost încătuşat în urmă cu doar câteva momente şi este reținut pentru 24 de ore. Același lucru s-a întâmplat și cu adjunctul acestuia, Adrian Preda. Singura care nu a nu a fost reținută este Lăcrimioara Chebuțiu. Aceasta a ieșit din sediul DIICOT și a plecat acasă, însoțită de avocatul familiei.

Cel mai probabil, cei doi Adrian din tandemul Chebuțiu-Preda vor fi propuși mâine pentru arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Percheziții la Hydro Engineering!

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

 1. adina MICU says:

  hmm

 2. adina MICU says:

  pana la urma sunt vinovati ori ba?

 3. snoopy says:

  mai trebuie adusi nu numai leprele astea , mai sunt si altele care au furat si continua sa fure !

 4. mircea says:

  Nu sunt vinovati, au fost adusi doar sa testeze conditiile din arest! Vor face un studiu de caz despre cum e viata in arest sau cum trebuie sa raspunzi onest la intrebarile procurorilor. Adina, nu ai citit stenogramele din presa? Sau e peste puterile tale sa emiti un verdict al tau inainte de a-l da justitia?

 5. aurel says:

  areswtati sa plateasca pt ca au distrus industria in resita pacat sa le confiste tot ce au eu am muncit la ucmr a fost super pana sa vina acest chibutiu adica inet elveteni cum ne mineteau atunci rusine
  si primaru asta nu face nimic la puscarie si cu elo

 6. Nuti spaima constitutii says:

  Vai de capul lor!