Cetățenii din Sânnicolau Mare vor alege locul pentru viitorul aquapark de 20 milioane de euro

Aquaparkurile prind contur în judeţul Timiş. Dacă la Buziaş se fac demersuri pentru locul de relaxare, nici Sânnicolau Mare nu se lasă mai prejos. Dănuţ Groza, primarul oraşului, a precizat că va organiza o întâlnire cu cetăţenii pentru a-i consulta în legătură cu locaţia noului Aquapark.

Iniţial edilul s-a gândit la o locaţie centrală. Ulterior a găsit un spaţiu mai generos, însă mai îndepărtat de centrul oraşului. Cetăţenii vor avea însă ultimul cuvânt.

„Voi organiza o întâlnire în care să discutăm şi să batem în cuie şi apoi vom începe proiectul tehnic. Prima variantă este una în centrul oraşului destul de înghesuită, iar acum am identificat o altă variantă, o locaţie mai îndepărtată de centru, dar cu un spaţiu destul de generos, unde putem să ne dezvoltăm mult mai bine”, a precizat Dănuţ Groza pentru Express de Banat.

Aquaparkul urmează să fie construit cu fonduri europene, iar costul lui total ar urma să se ridice undeva la 20 de milioane de euro, după spusele primarului. „Am fost la Ministerul Dezvoltării, am discutat deja. Urmează să apară liniile de finanţare pentru acest lucru, iar în această perioadă încercăm să schimbăm statutul localităţii într-o primă fază într-o localitate turistică de interes local, iar în etapa a doua în localitate balneară. Pentru localităţile turistice de interes local şi pentru balneare vor fi fonduri europene pentru aquaparkuri. Am vorbit la Minister şi lucrurile sunt foarte clare”, a explicat Groza.

Mai mult de atât, Sânnicolau Mare a obţinut deja licenţă de exploatare a apelor geotermale, pentru a nu mai plăti apa geotermală la alte firme intermediare. Aquaparkul se doreşte a fi unul cu toate facilităţile, ca în ţările dezvoltate din Europa.

„Va fi un aquapark modern precum în Germania sau în Austria. Va exista o variantă exterioară pe timp de vară, dar şi cu spaţiu interior pe timp de iarnă. Pe lângă partea de relaxare ne dorim să existe varianta aceea de apă termală pentru pensionari ca tratament şi ne propunem obligatoriu ca în interior fie o secţiune de fizioterapie, care să funcţioneze pe parcursul întregului an. Vom crea şi locuri de cazure”, a adăugat Dănuţ Groza.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/