Cetățenii datornici din Valea Bistrei sunt scutiți și sezonul acesta de penalități!

La fel ca și anul trecut, atenția autorităților locale este axată în totalitate pe deblocarea fondurilor ținute în loc de datoriile primite moștenire de la fosta administrație. În acest sens, Consiliul Local a decis încă o dată să-i scutească de penalități pe datornici, pentru a-i motiva să-și plătească dările.

Anul trecut efectele au fost vizibile imediat după această decizie, iar cetățenii au început să se mobilizeze și încet, încet s-au prezentat la casierie pentru a-și achita sumele de bani restante. Principalul aspect care i-a motivat să facă acest lucru a fost faptul că sumele s-au înjumătățit, iar oamenilor le-a fost mult mai ușor să adune banii necesari.

În acest sens, în ultima ședință de Consiliu Local din luna august a fost pusă din nou pe masa consilierilor această problemă a restanțierilor. Tocmai de aceea, s-a decis ca și în acest an cetățenii restanți să fie scutiți de plata penalităților.

„Un punct foarte important pe ordinea de zi a fost acela că, așa cum am procedat și anul trecut, am aprobat un punct care se referă la scutirea penalităților pentru cetățenii cu datorii restante”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Prin introducerea acestei hotărâri de consiliu, oamenii par să se mobilizeze mult mai bine, iar fondurile încep să se adune la bugetul local. Numai în decursul anului trecut, în urma acestei decizii aprobate în Consiliu Local, autoritățile locale au reușit să recupereze undeva la patru miliarde de lei vechi, o sumă foarte importantă pentru Valea Bistrei, care încă luptă cu datoriile ca și cu morile de vânt.

Foto: arhivă