Cetățean de onoare al Reșiței, informator al Securității!

Jurnalistul Adrian Mogoș l-a deconspirat pe pastorul penticostal Radu Pavel, cetățean de onoare al orașului de pe Bârzava și fost consilier local! 

Newsromania.net scrie despre activitatea de informator al Securității pe care a avut-o actualul pastor pensionar, membru în conducerea Bisericii Penticostale „Izvorul Vieții” din Reșița, Radu Pavel. Aceasta rezultă din documentele studiate de jurnaliști în arhiva CNSAS. Practic, din cele prezentante de sursa citată, rezultă că, în 1982, pe când era șef al bisericii penticostale din Reșița, Radu Pavel semna și acordul de colaborare cu Securitatea.

Informațiile despre calitatea de informator a pastorului apar în dosarul 002224 al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Iar pentru ca totul să fie fără dubiu, jurnalistul redă un pasaj elocvent despre pastorul care a primit numele conspirativ „Paul”. Astfel, într-un schimb de corespondență, Serviciul I al Securității Caraș-Severin răspunde Departamentului Securității Statului, Direcția I București, Serviciul IV cu următoarele: „Pastorul penticostal Radu Pavel de la biserica penticostală din Reșița este informator al organelor noastre, recrutat în 1982, având numele conspirativ «Paul»”. Despre acele vremuri, n-a dorit să povestească jurnaliștilor.

Radu Pavel a fost consilier local la Reșița și, din iulie 2009, e cetățean de onoare al municipiului. Titlul i-a fost acordat pentru contribuţia marcantă adusă activităţii religioase în bisericile penticostale din Reşiţa! Odată însă cu deconspirarea pastorului, e foarte posibil ca titlul de Cetățean de Onoare să-i fie retras!

Sursa foto: Newsromania.net

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/