Cetatea de foc, de nerecunoscut! Popa ridică un cartier nou pe ruinele industriei reșițene și toarnă piste de biciclete în tot orașul!

Nelu Popa, pur și simplu, redesenează Reșița de la un capăt la celălalt! A reinventat deja zona CET, tot datorită „nebuniei” sale lângă Lidl și Kaufland urmează să se înalțe un mall, un cartier rezidențial, aquaparc și birouri ultramoderne, încep curând lucrările la Centrul Civic, se lucrează la aleea de promenadă pe malul Bârzavei, s-a semnat modernizarea unui număr însemnat de blocuri și, nu în ultimul rând, se reintroduce tramvaiul!

Cu ajutorul consilierilor locali, care au ridicat cu toții mâna, indiferent de culoarea politică, Reșița se va bucura și de alte lucrări de înfrumusețare. „Avem cumpărate circa 28 de hectare de teren de la TMK și era foarte important să avem toate documentațiile puse la punct, pentru că mergem la notariat săptămâna asta. De foarte mare urgență aveam nevoie de câteva hectare pentru un PUZ în zona Stavila, la Moara Juraceck. Avem 8.5 hectare cumpărate și facem un PUZ pe locuire socială și locuire rezindețială, la nivel de P+1, P+2. Practic, o să rezulte un cartier întreg acolo, plus niște benzi de legătură. Cu centura orașului, erau probleme pentru camioane pe la Club Castel și încercăm să găsim o altă modalitate de a coborî de la uzina de apă spre Lend, să putem să aducem pe acolo traficul greu”, a explicat Popa.

Totodată s-a dat „verde” și pentru un teren în zona Mociur. Acesta era necesar pentru continuarea pistelor de biciclete care pornesc de la Universitate, trec prin bucla Bârzaei, pe lângă sala de nunți „Timea”, pe la Crosi și apoi revin pe malul Bârzavei, mergând paralel cu râul până la ieșirea spre Câlnic.

 

foto: Ovid Teodoriu