Certificarea pistei Aerodromului Cioca, stopată de o contestație. Când s-ar putea debloca situația?

Certificarea pistei de decolare și aterizare a Aerodromului Cioca de pe Calea Torontalului este deocamdată pusă pe pauză, din cauza unei contestații care a fost depusă la oferta pentru realizarea documentației. Anunțul a fost făcut de Călin Dobra în plenul Consiliului Județean Timiș 

Răspunsul a venit în urma unei întrebări puse de consilierul județean liberal Viorel Coifan, aflat la final de mandat. Consiliul Județean Timiș are în intenție realizarea mai multor operațiuni pentru punerea în valoare a aerodromului, una dintre acestea fiind certificarea pistei.

„Au fost depuse două oferte pentru realizarea documentaţiei pentru certificarea pistei. Una a câştigat, cea de-a doua a contestat decizia. În acest moment, operaţiunea este în faza de contestaţie, săptămâna viitoare ar trebui să avem decizia.”, a anunţat Călin Dobra.

În iulie CJT a anunțat că alocă 340.000 de lei pentru realizarea unui heliport la Aerodromul Cioca și că are prevăzuți alți 500.000 de lei pentru securizarea pistei, prin refacerea gardului de protecție stradal și a trei porți de acces.

Terenurile Aeroportului Utilitar Cioca se află în proprietatea CJT, în timp ce clădirile aparțin Primăriei Timișoara. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spunea recent că nu dorește să cedeze administrației județene clădirile aeroportului.

Sursă foto: Facebook/Aerodrom Cioca