Persoanele vindecate de COVID-19 pot dona plasmă sâmbătă, la Timișoara! Toate centrele de transfuzie sanguină vor fi deschise în prima zi din weekend

Toate centrele de transfuzie sanguină din țară vor fi deschise sâmbătă, 29 august. Persoanele care s-au vindecat de COVID-19 le pot oferi o șansă la viață pacienților care au dezvoltat forme severe de COVID-19 și care se află internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Anunțul a fost făcut de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti. Centrele vor fi deschise donatorilor de sânge şi plasmă convalescentă COVID-19, între orele 07.30 şi 13.00.

„Întregul proces de donare se va realiza cu respectarea normelor de securitate sanitară, cadrele medicale din Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Piteşti, Bacău, Oradea, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Timişoara, Braşov, Brăila, Buzău, Reşiţa, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Târgovişte, Craiova, Galaţi, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iaşi, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Slatina, Ploieşti, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Bârlad, Râmnicu Vâlcea şi Focşani vor realiza cu atenţie selecţia şi monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare. Împreună cu donatorii, suntem dedicaţi cauzei noastre de redare a speranţei şi bucuriei de a trăi persoanelor aflate în suferinţa şi a căror viaţa atârnă de un strop de sânge!”, a transmis, Violeta Carmen Oancea, directorul general al instituției.

Și reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara au anunțat că așteaptă donatori în prima zi din weekend. Recoltarea se va face între orele 8.00 şi 12.00, iar doritorii au la dispoziție și un număr de telefon, disponibil pentru programări.

Sursa foto: Facebook