Cerșetorii iau cu asalt unicul centru de adăpost din Banat!

Frigul, mai ales pe timp de noapte, trimite oamenii străzii la Centrul de Urgență pentru Persoanele fără Adăpost din Caransebeș, singurul de acest gen din Banat.

În ultima perioadă, numărul beneficiarilor aproape că s-a dublat, spun oficialii instituției. Cel mai adesea apelează persoanele provenite din centre sociale, bătrâni care au rămas fără locuinţă din diferite motive, dar şi oameni ai străzii care se aciuează în gară și frigul le pune probleme. La ora actuală există o bază de date comună cu Poliţia Locală şi Serviciul de Evidenţă Informatizată a persoanei.

stefan cocoroiu

„Parte din beneficiari lucrează în folosul comunității, la deszăpezire cel mai adesea pe timp de iarnă, dar și la lucrări de igienizare a urbei. Este un mod de a-i reintegra în societate”, menționează Ștefan Cocoroiu, directorul centrului. Sunt persoane care nu rezistă nici 24 de ore în centru pentru că nu suportă regulamentul sau să fie dirijați, iar atunci aleg strada, însă sunt și persoane trecute de prima tinerețe care acceptă ajutorul oferit și doresc să-și găsească un loc de muncă temporar.

centrul pentru persoane fara adapost

„De la începutul anului până în prezent, 170 de persoane fără adăpost au trecut pragul centrului social, care au primit îngrijire în regim hotelier și consiliere psihologică și au fost înregistrați la Serviciul pentru Evidența Persoanelor, prin crearea cărților de identitate provizorii”, a mai precizat directorul instituției, Ștefan Cocoroiu.

Comments

  1. blanariu ionut says:

    in regim hotelier deaia erau oamenii batranii in camere cu rani deschise si aveau viermi la rana ca aveatii asistenta medicala si o femeie care spala hainele adica le nenorocea nu mai vb de proceduri dastea poate atii uitat cand vam filmat angajatii care furau bunurile primite pentru a fi folosite in centru logic cine nu stie adevarata istorie isi face o imagine buna dar cand bucataresele plecau cu plasele pline de la lucru adica de la centru si altii mancau nimicuri daca tot sunt fonduri sa ajutatii niste oamenii nu va faceti averi pe spatele lor ca Dumnezeu Va da sa avetii ce duce ! am stat in centru acuma multii anii acolo nu mai neregulii erau nu stiu cum este acuma dar banuiesc ca situatia nu sta prea bine nu vb in prezent ca nu stiu !