Cercetare disciplinară pentru persoane care au băgat Poliția în campania electorală!

Biroul teritorial Caraș-Severin al Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România a reacționat după ce un lider politic anunța în presă că sindicatele din Inspectoratul de Poliție al județului vor vota mâine cu formațiunea politică pe care acesta o conduce!

Etica și deontologia profesională, spun polițiștii din SNAP, impune câteva clarificări: În conformitate cu art. 45, alin. 1 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului, este clar stabilit că polițistului îi este interzis:

  1. Să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă în favoarea acestora;

  2. Să exprime opinii sau preferințe politice la locul de muncă sau în public;

Prin faptul că nu sunt menționate sindicatele care și-ar fi dezvăluit public opțiunea de vot, SNAP Caraș-Severin spune că se aduce nu doar un prejudiciu de imagine nemăsurat Poliției Române și implicit Sindicatului Național al Agenților de Poliție, ci are o însemnătate mult mai periculoasă. În cazul în care se constată că această situație prezentată este adevărată, considerăm că este imperios necesar, ca organele de conducere din cadrul I.P.J.Caraș-Severin să dispună cercetarea disciplinară a persoanelor care au generat această situație delicată și ingrată”.

La nivelul I.P.J. Caraș-Severin sunt constituite patru sindicate, SNAP fiind singurul care a reacționat oficial după știrea de presă respectivă.