Centura alternativă a Timișoarei, mai aproape de realizare

drum timis

Până când Timișoara va avea o centură ocolitoare completă, șoferii vor avea la dispoziție o variantă alternativă. Prin programul național „Anghel Saligny” a fost finanțată încă o porțiune.

Astfel, va fi modernizat drumul județean 593 și cel comunal 591, care leagă localitățile Șag și Sânmihaiu Român. Finanțarea este de 21,5 milioane de lei. De lucrări se va ocupa Consiliul Județean Timiș, care a preluat porțiunea de șosea comunală.

„Sunt extrem de bucuros că am ajuns în acest punct, dar sunt și încrezător că vom continua să dezvoltăm infrastructura comunei noastre, pentru a crește nivelul de trai al locuitorilor noștri”, a spus primarul comunei Șag, Flavius Roșu.

În februarie anul acesta, Consiliul Județean Timiș a aprobat documentația tehnică pentru realizarea investiției. Calculele de atunci arătau că asfaltarea va costa 21,9 milioane de lei.

Pentru realizarea centurii alternative a Timișoarei, CJ Timiș a mai preluat drumuri de la comune și a reușit până acum să modernizeze sectoarele dintre Bucovăț și Moșnița Veche, Dudeștii Noi și Sânandrei și Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În ceea ce privește varianta de ocolire sud, administrată de CNAIR, lucrările au ajuns la 55% și termenul contractual este decembrie anul acesta. Centura de vest este încă în stadiul hârtiilor. Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu au reușit să se înțeleagă pentru a o construi împreună, așa că ea va fi realizat tot de Compania Națională de Drumuri.