Primăria Timișoara, a treia încercare pentru proiectarea viitorului concept urban din zona Dacia

cartier dacia

Primăria Timișoara a lansat, pentru a treia oară, licitația pentru desemnarea unui proiectant care să creeze un nou concept urban pentru zona Dacia. A mărit din nou suma.

La prima licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică „Modernizare spațiu public -zona cuprinsa între bulevardul Cetații, strada Gheorghe Lazar, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului -zone verzi, infrastructura rutiera, utilitați publice” nu s-a înscris nicio firmă. Procedura a fost reluată, tot fără succes. Acum, PMT pune la bătaie 1,6 milioane de lei.

Autoritățile își propun să implementeze proiectul cu ajutorul fondurilor europene.

„Pentru absorbția fondurilor europene la nivelul municipiului Timișoara în perioada de programare 2021 – 2027 este necesară pregătirea unui portofoliu de proiecte mature în domeniul infrastructurii de interes local și regional.

Prin realizarea proiectului dorim o administrare mai bună a domeniului public, creșterea calității mediului și a vieții în municipiul Timișoara prin reabilitarea, modernizarea și reorganizarea spațiilor urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto și parcărilor, zone verzi) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora din arealul de intervenție propus delimitat de Calea Torontalului, Bulevardul Cetății, Strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii”, aflăm din caietul de sarcini.

Mai precis, potrivit reprezentanților instituției, se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport și spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 11 octombrie.

Sursa foto: facebook.com/Cartierul Dacia Timișoara