UVT Liberty Marathon 2022, primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics. Cum poți participa

liberty

Suporterii sportului, timișoreni sau vizitatori pot alege cum să beneficieze de o experiență valoroasă la cea de-a cincea ediție a UVT Liberty Marathon, care va avea loc în 2 octombrie. Timișorenii se pot bucura de maraton prin participarea efectivă, ca voluntari sau susținători. 

Astfel, cei care vor să participe la curse (copii: 200m/ 400m/ 800m/ 1km; adulți – 2km/ 10.5 km/ 21 km/ 42 km) găsesc toate detaliile necesare aici. Cei care vor să contribuie la buna organizare a evenimentului și la starea de bine a alergătorilor, în calitate de voluntar, se pot înscrie aici. Timișorenii pot participa, însă, la eveniment și în calitate de susținători ai unor oameni dragi, ce se bucură deopotrivă de alergare și de evenimentele cultural-artistice asociate maratonului.

Alături de surprizele cu care s-au obișnuit cei care au participat la ediții anterioare ale UVT Liberty Marathon, sunt și alte motive pentru care evenimentul din acest an este special: este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics. În plus, medalia de finisher este semnată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european.

„În premieră, la cea de-a cincea ediție a Liberty Marathon suntem bucuroși să anunțăm o nouă provocare competițională, lansând căutarea Școlii care aleargă cei mai mulți kilometri. Școala câștigătoare a titlului «Școala Libert» va primi ulterior vizita unui campion olimpic și va beneficia de un workshop pentru inovare deschisă în proiectele școlare, pentru facilitarea apropierii de nevoile comunității. Cu toate aceste noi oportunități, vă așteptăm la marele eveniment sportiv din 2 octombrie, când ne vom bucura alături de membrii comunității UVT Liberty Marathon.”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe libertymarathon.uvt.ro.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului.