Centrul istoric, scos la vânzare!

Aleșii au decis recent să nu își excercite dreptul pe care județul” l-a avut asupra Cazinoului din Herculane, obiectiv pe care ar fi pus ochii un celebru om de afaceri. La ședința de săptămâna trecută, consilierii au procedat similar cu alte cinci clădiri din centrul istoric al stațiunii.

Celebru în vremurile de odinioară, centrul istoric al stațiunii poate fi vândut oricui ar fi interesat să investească bani frumoși în reabilitarea clădirilor din zona cu cea mai mare greutate a orașului. Asta, după ce consilierii județeni au hotărât să renunțe la privilegiul pe care l-au dobândit prin contract asupra clădirilor.

Imobilele vizate sunt: Baia Hebe, astăzi parte a Hotelului „Apollo”, fosta „Baie comună”, „Sanatoriul ofițeresc”, Pavilionul 3 și Direcțiunea Băilor.

„Practic, în acest fel le oferim oamenilor de afaceri posibilitatea să investească acolo”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Baia Hebe, magnet pentru turiști
Baia Hebe mai e cunoscută și sub numele de Baia de friguri și umflătură” sau Baia pentru dureri de încheieturi”. Până în anul 1792, așa cum apare în diferite ștampe, Baia poseda doar câteva construcții din scândură. În forma actuală s-a construit în anul 1826. În 1864, s-a refăcut odată cu podul de lângă ea. Atunci s-a construit și coridorul care face legătura cu hotelul Decebal.

Obiectivul dispune de 8 cabine și un bazin, construite din marmură albă și roșie. Izvorul Hebe a fost  utilizat în cura internă, iar pentru băi, apa a fost adusă de la izvorul Apollo. Deasupra băii se află o frumoasă terasă pentru helioterapie.

În cazul în care clădirea va ajunge pe mâna unui investitor serios, imobilul are potențial să devină ceea ce a fost odată, în vremurile de mult apuse.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/