Marfă expirată în stațiunile montane cărășene!

Un număr de 14 din cei 19 comercianți de pe crestele munților au primit avertismente sau chiar amenzi pentru că nu au respectat toate prevederile legale în ceea ce privește primirea clienților, dar și pentru comercializarea unor produse expirate sau fără etichetă.

În mijlocul sezonului de iarnă, operatorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin au luat cu asalt cabanele, hotelurile și localurile din zona montană. S-a lăsat cu amenzi, dar și cu distrugerea unor alimente a căror valabilitate era de mult expirată.

Au fost verificate 19 unități de cazare și unități de alimentație publică aferente din stațiunile montane județene, constatându-se abateri la 14 dintre acestea. S-au aplicat nouă amenzi contravenționale în cuantum total de 7200 lei și s-a aplicat măsura opririi definitive de la comercializare și distrugerea produselor cu data durabilității minimale expirată în cantitate de 57 litri”, precizează comisarul-șef adjunct Cristian Angyal, din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin.

Marfa expirată reținută și distrusă a fost berea de diferite sortimente găsită la un comerciant, drept care acesta a încasat amenda de 2000 de lei. Alte produse suspecte au fost doar oprite temporar de la comercializare, cum este cazul unor cantități de carne de porc, de pui și pastă de hamburgeri ce nu aveau etichetă sau alte detalii despre conținutul sau valabilitatea lor.

De asemenea, au fost depistate și alte încălcări ale legii privind afișele obligatorii în orice local, cum este lista cu tarifele de cazare, cea cu prețurile în restaurante sau afișul cu fumatul permis.