Turiștii nu mai fac slalom printre camioane

Aleșii județeni au stabilit câteva reguli clare prin care la final de săptămână pe drumul turistic ce leagă Reșița de Văliug și Muntele Semenic să nu mai circule mașinile care transportă lemne.

Primarii din zona turistică a județului s-au grupat și au solicitat conducerii Consiliului Județean să promoveze un proiect de hotărâre, prin care să interzică circulația mașinilor mari în weekenduri.

„Sunt exceptate acele mașini care transportă alimente sau cele care vizează mărfuri destinate unor categorii speciale, nu e nicio tragedie”, asigură președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Mai exact, ambulanțele, mașinile de pompieri, jandarmi sau alte instituții ale statului pot circula pe drumurile județene, fără excepție, indiferent de zi sau oră.

Ce drumuri județene sunt vizate

expresb 1000x100

Sunt vizate autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, la final de săptămână, începând cu ziua de vineri, ora 12.00 și până luni, la ora 6.00, pe următoarele drumuri județene: DJ 582 – Cuptoare-Văliug și DJ 582D – Văliug-Crivaia-Vila Klaus.

„Drumurile pentru care se instituie restricția au fost reabilitate sau fac parte în prezent din diferite programe de reabilitare cu surse de finanțare guvernamentale, tocmai în scopul dezvoltării zonelor turistice ale județului, fapt pentru care era necesară asigurarea unui nivel ridicat de siguranță a traficului și decongestionarea acestuia la sfârșitul săptămânii”, motivează Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, din cadrul forului județean.