Centrul de Informare Turistică, un plus pentru comunitatea din Caransebeș

Aflat în centrul municipiului Caransebeș, Centrul Național pentru Informare Turistică este deosebit de folositor pentru potențialul turistic al Banatului Montan. Felix Borcean –mulțumit de activitatea centrului din ultima perioadă.

Centrul de Informare Turistică este unul dintre cele mai importante instrumente în cadrul promovării unei destinații turistice, aflându-se la intersecția tuturor surselor informative, fiind locul de unde turiștii își iau primele informații decisive.

Un centru foarte util și foarte vizitat, foarte vioi și le felicit și pe cele două angajate care lucrează. Au trecut 5 ani și a ieșit de sub incidența proiectului cu finanțare europeană și, chiar dacă unele centre turistice de la sate au fost închise, la noi nu se pune problema. Centrul trebuie cumva să vină în întâmpinarea dorințelor turiștilor, să le pui la dispoziție tot felul de informații, nu numai pentru Caransebeș cât mai ales pentru zona din jur, pentru că mulți vin la Caransebeș și ar vrea să plece spre Muntele Mic, Herculane, Semenic. Spre surprinderea mea pentru că se notează, au o condică de prezență sunt foarte mulți turiști străini, care au vizitat Caransebeșul fără ca noi să știm și asta este așa o carte albă a turismului caransebeșean că nimeni nu a făcut o statistică ce turiști străini sau ce turiști români vizitează și iată că o parte vin acolo în Centrul Turistic și sunt foarte mulți care cer informații. Noi putem chiar să folosim în mod profitabil acest Centru Turistic pentru că ieșim de sub incidența celor 5 ani de proiect putem să realizăm și activități comerciale acolo, să comercializăm hărți, ghiduri turistice sau tot felul de mărunțișuri din astea.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px