Aproape 4.000 de elevi din Caraș-Severin au început orele remediale în această săptămână

Din această săptămână, elevii au început să recupereze materia pierdută în timpul orelor online. Ministerul Educației a recomandat ca fiecare elev să participe la 20 de ore pe lună, iar cadrele didactice vor primi bani în plus. La nivelul județului Caraș-Severin, aproape 4.000 de elevi participă la programul intitulat „Școală după școală”.

74 de unități de învățământ din Caraș-Severin s-au înscris în programul inițiat de Ministerul Educației prin care elevii pot recupera materia pierdută, din diverse motive, pe timpul pandemiei, pe durata desfășurării cursurilor online. Acest program presupune ca elevii să participe fizic la cursuri, în afara programei normale. Orele remediale pot fi susținute inclusiv pe timpul vacanțelor, iar elevii nu au voie să lipsească mai mult de 5 ore/lună.

Au fost luate în calcul următoarele situații:

  • elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;
  • elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;
  • elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Școlile au transmis către inspectoratele școlare datele cu privire la numărul de elevi eligibili pentru a participa la programul de educație remedială. La nivelul județului Caraș-Severin, 74 de unități de învățământ au solicitat înscrierea în program, cu un total de 2.269 de elevi din ciclul primar și 1.557 de elevi din învățământul gimnazial. Pentru licee, activitățile remediale sunt realizate prin intermediul programului ROSE.

Ordinul de ministru prevede că, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021, se acordă unităților de învățământ care organizează Programul național pilot de tip „Școala după școală” un sprijin financiar de 0,4 ISR/lună, exprimat în lei, per copil înscris în program, respectiv 200 lei/lună. Fiecare profesor primește 100 de lei brut pe o oră de predare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/