Centrul cultural din Măgura – sală de festivități, dar și spații pentru petrecerea timpului liber în mod activ

centrul cultural magura 1

În mediul rural, una dintre cele mai importante clădiri după primărie și școală, cu siguranță este căminul cultural. Locul unde în comunitățile active se desfășoară diverse evenimente publice, culturale sau educative, dar și private.

În satul Măgura, comuna Zăvoi din Caraș-Severin, după îndelungi așteptări ce durează din anul 2017, soarta căminului cultural a fost decisă: edificiul va fi refăcut până la sfârșitul anului viitor, printr-un proiect european care va finanța ample lucrări de refacere. S-a început cu finalizarea documentației pentru desemnarea executantului lucrărilor.

„Valoarea totală a proiectului depășește 1,43 de milioane de lei, dar, din păcate, nimeni nu a anticipat creșterea prețului la materialele de construcții. Nu știu cum ne vom descurca pentru că în ultima vreme totul s-a scumpit, iar efortul bugetar din partea noastră va trebui să fie mult mai mare”, spune primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei.

Lucrările au început cu refacerea exterioară-interioară a zidurilor, înlocuirea acoperișului și turnarea centurii de susținere pentru un acoperiș nou.

centrul cultural magura 1

„Reparații, reabilitare, modernizare centru cultural Măgura”, după cum se numește proiectul cu finanțare europeană, presupune la final, realizarea unei săli de festivități într-un corp de clădire, iar în fosta clădire anexă, spații pentru activități conexe: ateliere de pictură, folclor și comunicare, de petrecere a timpului liber într-un mod activ.