Lista finală a proiectelor pentru tineret finanțate cu un milion de lei de Primăria Timișoara

51486177961 60e3ba7927 k

Primăria Timișoara a făcut publică lista finală a proiectelor pentru tineret care vor primi o finanțare nerambursabilă de la bugetul local. Din cei 27 de aplicanți, 18 vor fi sprijiniți de municipalitatea timișoreană cu o sumă totală de un milion de lei.

Au fost făcute publice rezultatele finale ale apelului de finanțare cinci, dedicat ideilor realizate de tineri și pentru tineri, derulat de Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. În total, 18 din cei 27 de aplicanți vor primi o finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

Proiectele câștigătoare sunt realizate de tineri sau sunt pentru tineri și cuprind domenii precum educație non-formală prin muzică, educație civică și critică, tabere tematice, multimedia, integrare profesională, mediu și știintă.

Cei un milion de lei merg către: Asociația Culturală Kabaitan, Asociația CDPP – Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională, Asociația One Source, Asociația Pedallez, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Asociația Trib’Art, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, ESU Board Meeting 81, Asociația Sfera Timișoarei, Asociația Centrul pentru Inovare și Dezvoltare Urbană, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, Asociația Centrul pentru Strategii de Dezvoltare a Tineretului, Asociația Memoria Culturii, Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, Institutul Român de Educație a Adulților, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Fundația Hațegan și Asociația „Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică Timișoara”, a informat Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, 15 asociații au primit finanțare după afișarea primelor rezultate, iar după sesiunea de contestații au trecut peste linie încă trei.

Dorim să susținem participarea activă a tinerilor la viața culturală, socială și educațională a orașului, iar prin aceste finanțări vrem să încurajăm oportunitățile egale de acces la educație, dezvoltare, exprimare liberă, integrare socială, profesionalizare și creație a tinerilor”, a declarat Alexandru Boca, inspector programe și proiecte.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.