Centru turistic de peste 100.000 de euro, la Slatina Timiş!

Administraţia locală Slatina Timiş a mai „bifat” o reuşită la capitolul „dezvoltarea zonei”. Centrul de Informare Turistică din comună a fost finalizat cu succes.

Finanţat prin Măsura 313 – ,,Încurajarea activităţilor turistice”, proiectul privind înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în Slatina Timiş a fost concretizat, valoarea acestuia ajungând la aproximativ 140.000 de euro. ,,Obiectivele proiectului vizează crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţile de turism ale centrului, dar și creşterea calităţii serviciilor turistice în mediul rural”, a precizat Gheorghe Roma, edilul-şef al comunei cărăşene.

Întrucât comuna Slatina Timiş este situată la confluența Drumului Județean 582 Slatina Timiș – Văliug, cu Drumul European E 70, de altfel într-o zonă turistică destul de importantă, conducerea primăriei ţinteşte spre promovarea acestuia. ,,Odată cu finalizarea drumului spre Văliug, Trei Ape, Semenic, Valea Timișului, ne dorim ca centrul să fie pus în valoare din punct de vedere turistic”, a adăugat primarul.

centru turistic slatina timis1

Planurile administraţiei locale nu se opresc aici. Biserica romano-catolică din comună va beneficia şi ea de lucrări de reabilitare în cursul acestui an, după care va fi reintrodusă în circuitul turistic.